• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 19:09

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Hrobař: jak připojit notebook ve Švýcarsku (zásuvka J), když nemám redukci?

Started by Tomáš Sládek, 25.03.2015, 09:56

previous topic - next topic

Tomáš Sládek

Prodlužovačka opatřená dvěma banánky patří k základním pomůckám válečného reportéra, to je známá věc.  Ale ve Švýcarsku?

Úkol: zajistit nabíjení notebooku v hotelu.

Jednoduché řešení nemožné. Rozteč souhlasí, ale kolíky mají větší průměr, než díry. A to i po odstranění krytu zásuvky.

Hrobařovo řešení viz fotografie.

Jirka Š. Svejkovský

OK. Jak řešíte šťávu pro vrtačku v panelovém domě, kde nemáte přístup k zásuvce a jenom přístup do stoupačky na chodbě?
EDIT: tohle je samozřejmě extrém
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Lukáš Rotrekl

Já si takto nějak podobně ve švajcu zapojil na stavbě rychlovarnou konvici abych neumrzl... Stavoša málem omývali...  (dance)
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jirka Š. Svejkovský

Elektrikář si vždycky šťávu nějak pořídí. Jako študákovi mi k uvaření vody na kafe stačily dvě hliníkové vidličky a kus drátu ...
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Lukáš Rotrekl

Nebo na ohřev párků ke svačině: vidlice s dvěma metrovejma drátama, jen bylo třeba položit na nějakou izolující podložku, jinak padal chránič...
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Milan Hudec

V tomto státě jde redukce koupit kdykoli a kdekoli, v hotelech jsou jich k dispozici také mraky, osobně jsem spokojen s jejich cestovní redukční výsuvnou kostkou, tu tam koupíte také všude.

Martin Novák

Elektrikari staci dva draty ze zdi. To jen ti laici kolem chteji na kazdem metru nejakou zasuvku...

Milan Dupal

Quote from: Milan Hudec on 26.03.2015, 05:10
V tomto státě jde redukce koupit kdykoli a kdekoli, v hotelech jsou jich k dispozici také mraky, osobně jsem spokojen s jejich cestovní redukční výsuvnou kostkou, tu tam koupíte také všude.

Obávám se, že ve vnitrozemí Švýcarska od sobotního poledne do pondělního rána koupíte pouze občerstvení na Coop nebo Migrol čerpací stanici. Nějaký ten pátek jsem tam pracoval...