• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Doporučili byste k montáži noname zásuvky z Polska?

Started by Martin Kroček, 02.04.2015, 09:28

previous topic - next topic

Martin Kroček

02.04.2015, 09:28 Last Edit: 02.04.2015, 11:41 by Miroslav Minařík

Kolega zakoupil v Polsku zásuvky za "babku", chtěl bych znát názor odborníků, zda by mu je doporučili k montáži do půdního bytu.
(viz obrázek)
Případně zda vůbec odpovídají normám.
Na výrobku není ani CE.

Miroslav Minařík

Kontrolní otázka:
Máte doklad, že se mohou instalovat v ČR? Pokud ne nechápu, proč se tedy ptáte.

Bez záruky si nainstalujte co se vám líbí. Až se něco stane bude to pěkný důkaz proti vám.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Zdeněk Pikhart

revize, montáže a opravy převážně v občanské výstavbě a průmyslových provozech

Zdeněk Friedrich

Pokud se potřebuje(te) zbavit dobře pojištěné nemovitosti, která je v reálu bezcenná a má(te) superznámého (tzn. že za to, že je vše v pořádku dá "ruku do ohně" (dance)), vyšetřovatele od hasičů, nevidím problém. :D

Jiří Novotný- Stryker

Vše, co je z Polska, nemusí být apriori špatné.
Chtělo by to více informací, než pouze lacině vykřikovat něco o požárních vyšetřovatelích a pojistkách.

Jaroslav Jonáš

Nedoporučuji. A není to proto, že na té Vaší dvojzásuvce není označení CE.

Zdeněk Friedrich

Quote from: Jiří Novotný- Stryker on 02.04.2015, 13:02
Chtělo by to více informací, než pouze lacině vykřikovat něco o požárních vyšetřovatelích a pojistkách.

S vámi asi člověk moc srandy neužije :(. Ale když jsme u toho, co např. ČSN 33 2180 čl.6.2.2. Myslíte, že se jedná o zásuvku staré konstrukce? (norm)

Petr M

Byl by tam nějaký příklad?
Jsem programátor jednočipů, zaměřený na automatizaci. Se zájmem o silnoproud od pěti let, maturitou elektro a papírama na to, abych mohl svůj výtvor legálně otestovat pod napětím do 1kV...

Antonín Nosek

Ludvík Kubík

Quote from: Petr M on 02.04.2015, 14:46
Byl by tam nějaký příklad?

Já bych jeden příklad měl, když jsem začínal před 20 lety s EZS, tak jsem instaloval také SATEL (asi 30 instalací). I ta nejmenší měla historii na posledních 3000 událostí, větší možnosti v nastavení, přehledný SW... Většina bez problému funguje dodnes, a nedám na ně dopustit. K levným zásuvkám s Polska říkám NE! A kvalitní zásuvku si raději koupím tady.

Miroslav Minařík

02.04.2015, 16:34 #10 Last Edit: 02.04.2015, 21:14 by Miroslav Minařík

Nemusí.
A docela je jedno z jaké je to země. Nemá to žádný doklad kvality? To samo o sobě již něco prozrazuje.
Očekáváte na tomto fóru, že zde bude někdo ručit za nějaký noname?
Tak jmenujte něco, co se u nás dá s jistotou použít, kterou vy anonym někomu zaručíte.

A nakonec zkuste si přečíst pravidla diskusí.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Lukáš Rotrekl

Podle fotky:
plasťák - kolik vydrží?
co ta horní zásuvka vzhůru nohama? (zase se může strhnout diskuze, jestli to může nebo nemůže být...)
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jiří Novotný- Stryker

Po pravdě, mám doma zásuvky s produkce Schneider Electric (na to označení bych se musel jít podívat do garáže) a to byl tak slabý plast, šroubek projel jak máslem, tak úplně nevím a CE na ní zcela jistě je. Koupeno VaP Bransouze.
Zbyly mi coby černý Petr doma  :)
Nic neobhajuji, jen mě zaráží ty rychlé soudy na základě jedné fotky. Vždy se divím, jak si mnozí dokáží udělat tak rychle obrázek. Já bych to třeba neuměl  :)

Lukáš Rotrekl

Jojo, dvojzásuvkám od Schneidera se taky snažím vyhýbat zuby nehty. Tuším, že je mají v jen řadách Basic a Color.
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jiří Novotný- Stryker

Jiří Schwarz

Já obecně nejsem příznivcem ušetření pár korunek za něco, u čeho není zaručená kvalita.
Ono to někdy funguje i tak, že to, co vypadá levně, se cenou blíží tomu, za kolik by to dokázal "dodat" elektrikář, který pravidelně nakupuje v množství "ne úplně malém" ve velkoobchodu a má tam zajímavé podmínky včetně nějaké slevy.

A samozřejmě ten "kolík dole" neberu jako dobré a správné provedení. Když už chci nedodržet nějaké doporučení normy, měl bych mít "pořádný důvod" a možnost prokázat, že to "umím" lépe!
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jiří_Hrubý

Zrovna do půdní určitě vestavby ne. Dost silně mi ta konstrukce strojku připomíná noname bau zásuvy IP 44 1,5 tam nedrží a při dotažení 2,5 se zkroutí. Pružiny nemají přítlak po prvním zasunutí a nechci si představit plné zatížení.
Osobně bych se jí asi nebál pouze na zdi, bez zapalitelných předmětů v okolí, jištěné 6A a používat jen pro nabíječku na mobil.
Sice ne vždy je dražší lepší, ale podezřele levné je zpravidla špatné.

Ludvík Kubík

Quote from: Jiří_Hrubý on 02.04.2015, 18:54
Zrovna do půdní určitě vestavby ne. Dost silně mi ta konstrukce strojku připomíná noname bau zásuvy IP 44 1,5 tam nedrží a při dotažení 2,5 se zkroutí. Pružiny nemají přítlak po prvním zasunutí a nechci si představit plné zatížení.
Osobně bych se jí asi nebál pouze na zdi, bez zapalitelných předmětů v okolí, jištěné 6A a používat jen pro nabíječku na mobil.

Osobně jsem zásadně proti, pokud na zásuvce zjistím závady, které popisujete, tak ji jednoduše nezapojím. Já chci mít pocit z dobře odvedené práce a klidný spánek.