• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Doporučili byste k montáži noname zásuvky z Polska?

Started by Martin Kroček, 02.04.2015, 09:28

previous topic - next topic

Jiří x Svoboda

Oficiálním distributorem těchto zásuvek sem do ČR je firma URMET, kontaktujte je proč nemají výrobky CE.

http://urmet.cz/kontakt
Jiří Svoboda, vedoucí správy katalogu zboží K&V ELEKTRO

Pavel Ryšavý

Pánové, pánové,
celkem by mne zajímalo proč dusíte tazatele tím, že si koupil zásuvku bez označení CE.

Podle přílohy II. Směrnice 2006/95/ES jsou "Zásuvky a vidlice pro domácnost" vyjmuty z působnosti, a proto na ní CE být nemá.

Se zbytkem, to je nekupovati to nejlevnější z pochybných zdrojů souhlasím.
Smysl pro humor - znak ducha bystrého
.45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70

Jiří Schwarz

Quote from: Pavel Ryšavý on 10.04.2015, 14:44
...
Podle přílohy II. Směrnice 2006/95/ES jsou "Zásuvky a vidlice pro domácnost" vyjmuty z působnosti, a proto na ní CE být nemá.
...

A nespadá to tak automaticky mezi stavební komponenty, které mě měly mít "národní atest" bez ohledu na CE ?
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Milan Hudec

Právě mimo polských.
Naprosto souhlasím s kolegou Horským, ale zastáncům kvality severních sousedů dám šanci, uveďte konkrétní typ zásuvky který by mohl být třebas pro ABB vyrovnaný soupeř.

Jiří Buben

10.04.2015, 22:11 #40 Last Edit: 10.04.2015, 22:17 by Jiří Buben
Quote from: Jiří Novotný- Stryker on 02.04.2015, 18:39
Po pravdě, mám doma zásuvky s produkce Schneider Electric (na to označení bych se musel jít podívat do garáže) a to byl tak slabý plast, šroubek projel jak máslem, tak úplně nevím a CE na ní zcela jistě je. Koupeno VaP Bransouze.
Zbyly mi coby černý Petr doma  :)
Nic neobhajuji, jen mě zaráží ty rychlé soudy na základě jedné fotky. Vždy se divím, jak si mnozí dokáží udělat tak rychle obrázek. Já bych to třeba neuměl  :)

Jste si tím jist?

Já žil v domnění, že zásuvky a vidlice nespadají pod Nařízení vlády 17/2003 a tudíž ani pod zákon 22/1997 Sb., ale že spadají do působností zákona 102/2001 Sb. o obecné bezpečnosti výrobků. A to proto, že na zásuvky neexistuje harmonizovaná evropská norma. Viz. vzor našich zásuvek a schuko zásuvek. Jinými slovy, zásuvky v EU nesou sjednoceny.

Viz. strana 13 v přiloženém souboru a také příspěvek kolgy Ryšavého. Kolega Ryšavý uvádí aktuálně platnou smšrnici. V příloze mám směrnici starou. Ovšem to nemění nic na výše uvedeném.
Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstalací a hromosvodů.
Dřevozpracující průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....