• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 21:53

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je ve Francii legální aktivní hromosvod?

Started by Jan Hájek, 21.04.2015, 09:09

previous topic - next topic

František Šohajda

Quote from: Ati on 02.05.2015, 15:40
Ani nepoznáte Normu STN 34 1398

Ne neznám....jen znám  ČSN ......
Ale je pravda, že je jich namontovaných tolik, jako kdyby to bylo v ČSN !
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Ati

02.05.2015, 18:12 #145 Last Edit: 02.05.2015, 18:18 by Ati
A preto lebo ESE funguje . Nevie nikto kto inštaloval ESE na Hotel ktorá vyhorela? Lebo tam ESE blesk trafil  len preskočil na Budovu , takže aj tam Fungoval ESE .

Jan Hájek

Quote from: Ati on 02.05.2015, 18:12
A preto lebo ESE funguje . Nevie nikto kto inštaloval ESE na Hotel ktorá vyhorela? Lebo tam ESE blesk trafil  len preskočil na Budovu , takže aj tam Fungoval ESE .

Já to vzdávám, dále by se o Atiho měl starat výhradně jeho lékař.
Navrhuju kachničku, kdo je za?
Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu

Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!

Lukáš Rotrekl

Už si to  nevydržel a reaguješ i z dovolené?
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jan Franěk

Quote from: Ati on 02.05.2015, 18:12

Tak to mě uklidnilo.  ;D  Když ESE funguje, vyhoří hotel. Víc nepotřebuju vědět.  (beach) (whist)

Netřeba dalších komentářů.  (dance) (dance) (dance)
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Jiří Schwarz

Quote from: Ati on 02.05.2015, 15:40
Ani nepoznáte Normu STN 34 1398

Já znám především fyzikální zákony a ty jsou pro mě "úplně jinou autoritou" než nějaká norma, které je především "reklamní blábol" a ne seriozní dokument!
U vůbec už neuznávám něco, u čeho je pořád zatajována přesná funkce!

A také neznám "aktivní hromosvod", pouze poloaktivní paskvil!
Dokud bude ESE používat svody a uzemnění, tak jen parazitují na "klasickém Franklinovi"!!
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Lukáš Rotrekl

Quote from: Jan Franěk on 02.05.2015, 19:39
Tak to mě uklidnilo.  ;D  Když ESE funguje, vyhoří hotel. Víc nepotřebuju vědět.  (beach) (whist)
Netřeba dalších komentářů.  (dance) (dance) (dance)

Honzo pozor, v tomto případě pravděpodobně hlavice splnila, to co se od ní očekávalo, tedy "chytila" blesk a poslala do svodu (ano jen jednoho) a následně došlo k přeskoku pod střechu do  kovových částí vzduchotechniky a rastru SDK konstrukce.
Ale aby z toho nebyl vyvozován jiný závěr: To ale nepotvrzuje, že hlavice funguje. Jsou jiné případy jejího selhání a klidně mohla v tomto případě stejně fungovat ocelová nebo AlMgSi nebo jiná....

Ati

citujem :D ... ale proč udeřil blesk do místa těsně vedle aktivního hromosvodu, který má být podle prezentací o 50 metů výše, než obdobný konvenční typ?

To už nikdo neřeší?

Blesk neudrel vedľa Aktívneho bleskozvodu, presne udrel do hrot zachytávača,len došlo preskoku.
Videl som aj hrot  :P  ;D  Sú tu veľa klamárov ! A tie sú odborníci  :( >:(

Lukáš Rotrekl

Nevím jestli jsem sám, nebo jsou na tom ostatní stejně, ale nějak nechápu co jste nám chtěl předchozím příspěvkem sdělit.

Ati

Jednoducho to nefunguje. Mám jeden prípad , ale neviem že mám to uviesť ??

Lukáš Rotrekl

Co nefunguje? Tímto způsobem se vyjadřuje moje 7letý dítě, když mě chce sdělit něco, čím si není nějak jistej.

Víš, táto, jak tam bylo takový to, no jak to tam stálo, to takový..., tak zhruba tak nějak chápu vás.

Jiří_Hrubý

Quote from: Ati on 03.05.2015, 11:01
Jednoducho to nefunguje. Mám jeden prípad , ale neviem že mám to uviesť ?

Nefunguje Franklin nebo ESE? Uveďte to, rádi se poučíme.

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Ati on 02.05.2015, 20:46
Blesk neudrel vedľa Aktívneho bleskozvodu, presne udrel do hrot zachytávača,len došlo preskoku.

Že by nedostatečná vzdálenost s? U aktiváku se fakt blbě dodržuje.  8)

Quote from: Ati on 02.05.2015, 20:46
Sú tu veľa klamárov ! A tie sú odborníci  :( >:(

Těmi lháři myslíte koho konkrétně?  :-\
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Ati

Stalo sa to na slovensku,  išli sme merať elektronickú časť hlavicu. Bol tam dovozca Aktívneho bleskozvodu, technik a ja. Počítadlo neregistroval uder blesku, zvod bol poriadku. Odmontovali sme hlavicu a vedeli sme že hrot nemá žiadne poškodenie , takže mysleli že  určite je  funkčný. Dali sem hlavicu na dosku,  technik vybral auta testovací pristroj..... tester . Tester bol nabitá , zapojili sme ako má byť jeden kolík na hrot druhí na spodok hlavicu. Pán technik zapínal štartovací gombík a pozerali sme výsledok testeru ,  na a vypísal že nefunguje . Teraz čo, opýtal dovozca od techniku , rozmýšľali že čo to bude Kondenzátor alebo špina alebo vlhkosť hlavici ..?
Povedal pán technik že stane že niekedy sú pavúčiky pod sukňou. Lebo bol to  aktívny bleskozvod ..... ale má takú sukňu( tím potom poznáte typ zachytávača). Dali sme to vyčistiť uterákom potom zase dali hlavicu testovať a zase nič nefunguje dalej. Rozhodli že zoberú to do firmy, a dajú to vysušiť na radiátor . V firme  dávali na radiátor na 3 dni vysušiť a potom zase vyskúšali testerom a tester ukazoval že test ok . Tak potom majiteľ musel ísť pre hlavicu, ani nezobrali naspäť na miesto, a majiteľ musel platiť aj 60 Eur. A možno že tá hlavica nefungoval 2-3 roky posledného skúšku . A možno to stalo aj na bioplynovej stanice . Leo tiež bol tam nemenovaní aktívny zachytávač ( má takú sukňu).

Vít Rotrekl

Jo, takže když aktivní bambule zvlhne tak je nefunkční, a musíte vylepit 60Éček, že ji technik vysuší. Super. To by se asi tedy měla ta kontrola provádět po každém dešti. ne? Bezva, jaké má aktivák ještě další výhody?
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Lukáš Rotrekl

Quote from: Ati on 03.05.2015, 13:03
Stalo sa to na slovensku,  išli sme merať elektronickú časť hlavicu.

Kachničkůůůůů !!   ;D ;D ;D

Jiří_Hrubý

Teď jste vyjmenoval několik základních vlivů, se kterými se dá na otevřeném prostranství počítat. Je tedy vada v konstrukci, nebo provedení? Nešlo by na bambulku nasadit elektronicky testovanou ochranu, která by zabránila působení vnějších vlivů, majících negativní vliv na funkčnost?

Ati

03.05.2015, 13:22 #161 Last Edit: 03.05.2015, 13:28 by Ati
Quote from: Vít Rotrekl on 03.05.2015, 13:09
Jo, takže když aktivní bambule zvlhne tak je nefunkční, a musíte vylepit 60Éček, že ji technik vysuší. Super. To by se asi tedy měla ta kontrola provádět po každém dešti. ne? Bezva, jaké má aktivák ještě další výhody?

Za každý tri roky treba otestovať hlavicu. Ale zatiaľ sú aj také prípady že dovozca píše pre zakázníkovi že hlavice sú otestované bleskového prúdu až 200KA a na hlavicu je napísaná 100KA. A videl som raz na počítadle údaj 283 a v budove nevedeli, či niekedy udrel blesk  ;D