• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 13:18

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Existuje alternativa zavěšeného CYKY ve vzduchu než na ocelovém lanku?

Started by Filip Juhas, 01.06.2015, 16:18

previous topic - next topic

Filip Juhas

Chcel by som sa spytat aky mate nazor na kable cyky vedene vzduchom prichytene o ocelove lanko.
Posobenie vonkajsieho prostredia na kabel ani podstatne znizuje jeho zivotnost, preto by som chcel vediet ci existuju alternativy k tomuto sposobu vedenia.

Lukáš Rotrekl

Např. kabel CYKYz, který je z podstaty určen pro venkovní použití, pak trubka FLES v kombinaci s kabelem, který se do ní vleze....
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Filip Juhas

Lukáš Rotrekl

Vzhledem k tomu, že je určena pro vnější použití, tak bych očekával, že něco vydrží. My jsme ji poprvé instalovali cca před dvěma roky.
U nás na domu je na převěs společné antény minimálně 8let cop tam bydlím a nevšiml jsem si žádného viditelného stárnutí, které by mohlo být na úkor kvality.

Samozřejmě kabel do ní bude muset taky odpovídat prostředí kudy povede...

My jsme ji používali, když jsme táhli cca 200m RS485 a z toho bylo třeba cca 20m převěsit a nechtěli jsme dělat zbytečně spoje nebo používat na celou délku samonosnej telefoňák..

Filip Juhas

dakujem za tip, skusim to u nas niekde pohladat v obchodoch.

Patrik Dedík

Neviem aky prierez chcete ale ako pisal kolega mozete pouzit bud ten CYKYz alebo este 1-AES by sa dal ;)
Elektrotechnik na riadenie činnosti, alebo na riadenie prevádzky E1/A
Projektovanie E2/A
El. inštalácie domov a bytov vrátane bleskozvodov

pdedik@centrum.sk

Lukáš Rotrekl

Ono taky záleží jak daleko se bude tahat, kolik z toho bude zavěšeno a kolik třeba bude pokračovat přes zeď, kolik a čeho to má přenést.........