• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 11:49

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jakou vybrat levnou datovou Ethernet (RJ45) zasuvku od ABB Swing?

Started by M_V, 19.06.2015, 23:55

previous topic - next topic

M_V

V ramci rekonstrukce budu davat nove zasuvky a vypinace. V ramci toho budu budovat i datove rozvody pro PC sit (Ethernet).
Vsechny zasuvky/vypinace budu mit od ABB. Zatim bych radeji radu Swing, Tango je zbytecne drahe a design me zas tolik nezajima.
Ethernetove zasuvky v Tango stylu neni problem sehnat. 2x RJ45 za 220Kc.
Ale ve Swingu se mi nic cenove pouzitelneho najit nepodarilo.
Pritom se podle webu ABB take delaji.
Ve Swingu jsem nasel zasuvku a krytku, ale vychazi mi kus na 340Kc - to je vic, nez Tango. A jeste navic ramecek. Takze asi 360Kc kus.

Pak me napadlo alternativni reseni:
kryt datove zasuvky - 54Kc
ramecek - 13Kc
2x keystone - 2x36Kc = 72Kc
Celkem bych se tak dostal na ABB Swing 2x RJ45 zasuvku komplet na 140Kc.
Mohlo by to fungovat? Podle teto tabulky je mnou vybrany keystone abb swing kompatibilni. Delaji se kompatibilni keystone i v bile barve?

Michal Čeleda

To první je ale ISDN zásuvka, to není pro LAN. Druhé je nejspíš správně.

Vít Rotrekl

Quote from: M_V on 19.06.2015, 23:55
Delaji se kompatibilni keystone i v bile barve?

Zkuste google... na alze jsem uviděl tohle, takže předpokládám, to asi někdo vyrábět bude :)

Myslím, že ten rozměr pro Keystone je typizovaný, takže tam budou pasovat např i výrobky Panduit atp...

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

mafiak

Jiří x Svoboda

Ano, rozměr je skutečně stejný. Do nosných masek 5014G-A01018 lze instalovat třeba levný http://e1.cz/produkty/konektor-data-keystone-rj45-cat-5e-bila. Pak budete v kompletu na těch cca 130Kč
Jiří Svoboda, vedoucí správy katalogu zboží K&V ELEKTRO

Lukáš Rotrekl

Pak je třeba se asi ještě zamyslet, jestli levný keystone je levný i po montáži.... (I když zrovna originál Keystony ABB nejsou zrovna příkladem vysoká cena = snadná montáž.....)
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Daniel Hudzík

zo skusenosti si dovolim odporucat keystony Schrack...
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.