• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak zapojit motor jednofázový motor ze skartovačky?

Started by Radek Martiňák, 27.07.2015, 12:42

previous topic - next topic

Roman Šafránek

Quote from: Rozmahel Vladimír on 30.07.2015, 13:06
"typu Gyros"

Proč pouze typu Gyros?
Ale je fakt, že zástrčka (u půjčeného stroje) nesmí být takto zprsená

Martin Novák

Quote from: Vítězslav Vaněk on 29.07.2015, 11:59
Co je to za typ motorů s magnety ve statoru?Já se setkal jen s motory s magnety v rotoru,tudíž bez kartáčů.A žiju v domění že to jejich hlavní výhoda.

Pan je asi hodne mladsi rocnik vyroby...  ;)  My stari psi jsme vyrustali s presvedcenim, ze motor s magnety v rotoru nemuze fungovat, protoze co by ksakru delalo tocivy pole kdyz ten motor nema kartace a komutator...

Rozmahel Vladimír

Quote from: Roman Šafránek on 30.07.2015, 22:27Proč pouze typu Gyros?

Protože svislý žár je jednoduchý systém, kde tuk neskapává do ohně.

Roman Šafránek

Quote from: Rozmahel Vladimír on 31.07.2015, 09:05

To já vím a proto jsem posílal i obrázek opravdového gyrosu.

Jiří Schwarz

Quote from: Rozmahel Vladimír on 31.07.2015, 09:05

To je na jedné straně hezké, ale z technického hlediska je tam jiná chybička - protože teplo stoupá vzhůru, ten motor s převodovkou si to horko užívá možná víc než ohřívaná potravina.
A když je "konstruktér" ignorant, máte maso s příchutí maziva z převodovky nebo s kouskem roztaveného plastu...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Rozmahel Vladimír

Hodnotil jsem obecnou konstrukci grilu, ne ten vyobrazený.
Je možné, že tam nahoře jen chybí vodorovný kryt typu posuvný šubr, který by ten žár odstínil?

Jiří Schwarz

Tak já jsem psal o konkrétním kousku pohonu, který jsem měl tu čest držet v ruce. Motor "spálený", protože se zadřela převodovka, ze které vyteklo vše, co mohlo...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)