• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 00:13

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Neznáte soumrakový spínač na DIN lištu s odděleným čidlem?

Started by David Hruda, 21.11.2015, 20:48

previous topic - next topic

David Hruda

Investor požaduje spínat noční světlo v chodbě soumrakovým čidlem.
Nemůžu najít žádný typ na DIN lištu s odděleným čidlem, kde by to čidlo nehyzdilo interiér.
Nevíte někdo o takovém, kde by čidlo bylo nějakým způsobem skryté např. v KU68 za nějakým průhledným krytem nebo alespoň rušilo co nejméně?

... (Doporučíte mi typ soumrakového spínače?)
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Miroslav Minařík

Quote from: David Hruda on 21.11.2015, 20:48
Investor požaduje spínat noční světlo v chodbě soumrakovým čidlem.
Nemůžu najít žádný typ na DIN lištu s odděleným čidlem, kde by to čidlo nehyzdilo interiér.
Nevíte někdo o takovém, kde by čidlo bylo nějakým způsobem skryté např. v KU68 za nějakým průhledným krytem nebo alespoň rušilo co nejméně?

Také bych se přidal.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Lukáš Rotrekl

Nešlo by vzít klasický soumrakáč (Schrack, ... ) a to čidlo vlepit do záslepky v designu vypínačů a zásuvek, jen pod to použít krabici KPR kvůli hloubce...

Originální výrobek neznám...
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jiří_Hrubý

Záleží na úrovni odkud začíná býti pro investora vjem čidla rušivým.
Třeba TH 35 má poměrně malý snímač, SOU 1 (já vim, ale pár už jich funguje léta) má fotorezistor v pouzdře a jednou jsem ho už aplikoval samotný do klapky pro tango se signálkou.

Jan Franěk

Taky neznám nic podobného. Dokážu si představit ale zabudování čidla třeba do krytu pro PIR v  disajnu ostatních použitých přístrojů.
Jako druhou možnou variantu bych možná doporučil "astrohodiny" a nimi ta světla řídil. Ale neznám místní podmínky a přesnou představu investora.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585