• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

13.01.2026, 02:54

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaká krabice patří pod pětipólový věneček?

Started by M_V, 26.04.2016, 12:21

previous topic - next topic

M_V

26.04.2016, 12:21 Last Edit: 27.04.2016, 09:24 by Miroslav Minařík
Koupil jsem si male 5P venecky pro 3 vodice a neumim k nim najit krabici pod omitku.
Nasel jsem pouze krabici ve verzi na omitku, tu ale nechci pouzit.
Velky venecek pro 4 vodice z duvodu velikosti nechci pouzit.
Da se na nej sehnat krabice pod omitku?

Jiří Schwarz

Ono je to napsané i u popisu zboží, do jaké krabice je určen (6457-1x), a dnes je otázkou proč používat věneček, když jsou ověřené i jiné možnosti spojování vodičů.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Pavel Horský

Jirko, asi by si se divil, kolik především starších pardálů věří více věnečku než wagovkám. Už jsem ale viděl i pár protažených obličejů investorů, kteří pak koukali, když se jim na mnichovské omítce parádně vyjímalo šedesátosmičkové víčko  (dance), protože wagovky pod spínači jsou pro některé borce sprostým slovem a myšlenkou hodnou pekla.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jirka Š. Svejkovský

Ano, věnečky jsou už hodně retro. A pokud by mi někdo na novou zeď vystřihl krabici, asi bych ho hnal.

Vyhoďte věneček a nakupte třeba Wago 2273 nebo obdobné svorky. Okruhy spojujte pod strojky vypínačů.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Marek Laube

Loni na podzim jsem v jednom domě v obýváku viděl u stropu 8 (slovy osm) krabic KU 68 a dotyčný k tomuto dílu řekl, že toto by mohl být učebnicový příklad montáže... (zle)
Fakt nádhera a ještě v obýváku.

Vít Rotrekl

Quote from: Marek Laube on 28.04.2016, 10:34
a dotyčný k tomuto dílu řekl, že toto by mohl být učebnicový příklad montáže...

... jak to nemá vypadat ;D
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)