• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

13.01.2026, 00:12

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Musím souhlasit s věcným břemenem, které chce E.ON na mém pozemku?

Started by dopokor1, 10.05.2016, 18:08

previous topic - next topic

Vrána Robert

Zrovna u antoníčku na mém pozemku umístěného s hranou pozemku mi příjde věcné břemeno jako neadekvátní. Podle mě by měla stačit např. jen dohoda nebo smlouva o umístění antoníčku. Antoníček je přístupný i zvenku, tak na co bude eonu právo ke vstupu na můj pozemek?

Např. při prodeji takového pozemku může věcné břemeno odrazovat a mást potenciální kupce.

Josef Křemen

A půdorysem stojí ten"antoníček" kde? Na Vašem pozemku, protože to slouží pro vás. Ale není přece problém věcné břemeno odmítnout a koupit dieselagregát.

Na umístění kabelové přípojkové skříně (která je pro potřeby předmětného pozemku) a kabelu k ní je věcné břemeno potřeba a distributor to vyžaduje. A buďte rád že ne zadarmo. Nebo má někdo jiný názor a jiné řešení? Mimo ostrovního provozu nějakého zdroje.

Rozvodak

Tady nikterak presne nevyznelo co presne distributor chce delat na pozemku tazatele.
Pokud se jedna jen o nejakou RISku v plote tak nevidim duvod co resit.

Vrchni vedeni nebo kabelova trasa pres pozemek by mi vadila ale nabidl bych jim ze zadny penize nechci, vystacila by mi vyjimka z umisteni mericiho zarizeni taky na jeden furt.
Montér ve službách rozvodných závodů.

Ján Garaj

Quote from: občan on 15.05.2016, 09:22
To jsem nějak nepochopil. Co má společného to, že si někdo pod vidinou 2 tisícovek nechá dobrovolně (!) a smluvně (!) na svém pozemku doživotně zřídit věcné břemeno, s ústavní ochranou vlastnického práva?
Treba asi prečítať Ústavu ČR o nedotknuteľnosti vlastníckeho práva k nehnuteľnosti.
Ale ostatné som popísaldosť zrozumiteľne.Jedná sa aj o etický problém atd..

Zdenek Hejčl

Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU