• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

13.01.2026, 00:10

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Mohu udělat výchozí RZ na Slovensku, po české firmě?

Started by Vladimír Čotek Marava, 24.05.2016, 21:04

previous topic - next topic

Vladimír Čotek Marava

24.05.2016, 21:04 Last Edit: 24.05.2016, 21:46 by Miroslav Minařík

Česká firma zhotovila elektroinstalaci na Slovensku.
Mohu na tuto instalaci vyhotovit výchozí RZ?
Bude na Slovensku platná?

Jan Odlas

Na Slovensku je stejný způsob ověřování kvalifikace jako v Česku vyhl.50. Tzn. firma i vy musíte splňovat SK legislativu. My máme paragrafy 3-10  oni  vyhl.21,23 ... čísla nemusí odpovídat.
vn+nn projekty, revize E1A

František Šohajda

Pokud máte slovenskou verzi par.9 RT tak ano...
Musel by jste na slovensku udělat "jejich" zkoušky RT.
Pokud je máte, můžete po české firmě udělat RZ. (dance)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Tomáš Žabka

Nedávno jsem řešil něco podobného (pro Německo) dotazoval jsem se na TIČR a tam mi řekli, že naše oprávnění je pouze pro ČR, takže ještě si to ověřte, ale myslím si že "Český revizák" s "Českými papíry" má na Slovensku smůlu.
Vše se dá nějak vyřešit, vždy jde jen o to najít optimální řešení daného problému.

Projektant a revizní technik E1A, E1B.

J Lhava

I českou autorizaci si pro práci na Slovensku musíte nejprve nechat uznat na SKSI, tudíž to samé bych předpokládal i s Technickou inšpekciou ... nebude nic jednoduššího, než se tam dotázat http://www.tisr.sk/sk/

Mimochodem http://www.tisr.sk/sk/overovanie-bezpecnosti-technickych-zariadeni/opravnenie-pre-zahranicne-subjekty/

Vít Rotrekl

Co mám zkušenost, tak pro instalaci, která není připojená do sítě (provoz na elektrocentrálu), není potřeba revize RT s oprávněním pro ten konkrétní stát. Stačí český RT a revize přeložená do jejich jazyka (v Polsku). Pro Slovensko stačila česká RZ.

Jinak jak mile je to připojeno na do sítě, tak místní RT.

Na revize spotřebičů stačil český RT/elektrikář firmy.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)