• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

13.01.2026, 00:12

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

EH# Jak se František Kosmák dostal k elektrotechnice

Started by Miroslav Minařík, 27.05.2016, 08:02

previous topic - next topic

Miroslav Minařík

Jako dítě vyrůstal v období, kdy se u nás začalo elektrifikovat. Chtěl být pilotem, ale tatínek mu řekl: "Nikam nepůjdeš, nebo bys tam někde spadl, na to jsme tě nevychovávali". Nakonec zaškrtl povolání elektroinstalatér. Kudy prošel František Kosmák, než se dostal na technickou inspekci? Sledujte tuto exkluzivní výpověď známého elektrotechnika.
    Zdroj: zde...

[video]/video/2016/16kosmak_1.mp4[/video]

Co pozitivního a konstruktivního byste doplnili k této informaci?

.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

František Šohajda

Při čtení jsem narazil na Inspekora Zdeňka Mullera.....
Ten byl opravdu "pedant" do detailu norem na zkouškách....
Jako nový žadatel o RT jsem byl přítomen jeho zkoušek.....na mě vyšel jiný inspektor,
ale co odcházeli po 2 hodinách od p.Mullera , ti byli tak mokří , že když spadnou do vody v oblečení tak to bylo podle zkoušených suché!! ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

František Šohajda

Také vspomenu na p.Slávika, coby inspektora....
Jednou ležel s nějakou nemocí v nemocnici a mohl chodit....
Po vyléčení měl celou stránku A4 závad, co našel při svých obchůzkách co by pacient.... ;D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Vít Rotrekl

Quote from: František Šohajda on 27.05.2016, 11:08
Jako nový žadatel o RT jsem byl přítomen jeho zkoušek.....na mě vyšel jiný inspektor,
ale co odcházeli po 2 hodinách od p.Mullera , ti byli tak mokří , že když spadnou do vody v oblečení tak to bylo podle zkoušených suché! ;)

První zkoušky na RT jsem absolvoval u něj.... také jsem se zapotil.... Naštěstí jsem šel poslední z asi 8-mi lidí, tak už byl unavenej, a spěchal domů.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Miroslav Minařík

Jarda Slávik uměl vypouštět páru a Zdeněk Muller taky. Znám je oba, ale z jiného úhlu. Jeden bydlí ve Vavřinci a druhý v Pozořicích. Ale už ani jeden se na žádných akcích neobjevují.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!