• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

12.01.2026, 01:04

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Dáte někdo tip na radarový/mikrovlnný pohybový spínač do podhledu?

Started by Lukáš Rotrekl, 02.08.2016, 16:52

previous topic - next topic

Lukáš Rotrekl

Na jedné instalaci bojuji v chodbě s PIR detektorem. Neustále tam je průvan, který rozsvěcuje osvětlení  (nechci nutit zákazníka zavírat všechny dveře). Napadlo mě zkusit mikrovlnu. Máte někdo nějaký tip na konkrétní výrobek.
Osazení je do podhledu, stávající jsou osazeny v otvoru 65mm, pokud bude stejný nebo větší jenom dobře. Jsou dva spojené paraelně.

Nebo máte zkušenost s tímto? Zdá se mě podezřele levný.
http://www.zarovkarna.cz/product/pohybova-cidla/mikrovlnna-cidla/mikrovlnne-cidlo-pohybu-st753-stropni-do/999
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Miroslav Minařík

Lukáši, nějak omylem jsme koupili takový senzor od Kanluxu. Karel ho musel trochu zastínit. Reaguje na pohyb i za zdí.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jiří Schwarz

Mirku, to je bohužel vlastnost, která někdy dělá problémy. Např. kdy se to v paneláku umístí "nešikovně" na chodbu, spolehlivě to spouští pohyb v bytech za "papundeklovými" dveřmi...

Trochu lepší je duální čidlo, kdy PIR po vyhodnocení podnětu zapíná mikrovlnu a ta musí pohyb potvrdit.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Lukáš Rotrekl

Jirka Š. Svejkovský

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Lukáš Rotrekl

Našel jsem spoustu pro alarmy, to není problém, ale na spínaní osvětlení 0 bodů. Chtělo by to Pedola....  :)

Jiří Schwarz

Zatím jsem to také "měl v ruce" pouze ve variantě na malé napětí (zpravidla 12V DC) a s výstupem s minimálním spínatelným výkonem.
A jsme u problému,. že "doma" si to pro sebe udělám, ale upravovat čidlo od zabezpečovačky na jiné použítí, v jiné "napěťové soustavě", není tak úplně čisté řešení ve vztahu k "zákazníkovi", protože by to chtělo něco na úrovni "prohlášení o shodě"... A řešit to pro "pár kousků" by to docela prodražilo.

Jaký by asi byl o taková čidla zájem? Nechtělo by to zkusit oslovit nějakého výrobce PIR nebo MW aby tu kombinaci doplnil do sortimentu a zkusil nabídnout?
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Radim Cienciala

Quote from: Lukáš Rotrekl on 02.08.2016, 16:52
Na jedné instalaci bojuji v chodbě s PIR detektorem. Neustále tam je průvan, který rozsvěcuje osvětlení  (nechci nutit zákazníka zavírat všechny dveře). Napadlo mě zkusit mikrovlnu. Máte někdo nějaký tip na konkrétní výrobek.
Osazení je do podhledu, stávající jsou osazeny v otvoru 65mm, pokud bude stejný nebo větší jenom dobře. Jsou dva spojené paraelně.

Nebo máte zkušenost s tímto? Zdá se mě podezřele levný.
http://www.zarovkarna.cz/product/pohybova-cidla/mikrovlnna-cidla/mikrovlnne-cidlo-pohybu-st753-stropni-do/999

My jsme montovali tento typ.
Jde ho schovat jak do světla, tak so k němu dá přikoupit pouzdro.
Jeden problém ovšem je ten, že se signál odráží od kachlí a funguje i přes dveře či sdrk příčky.
http://www.tympolplus.cz/products/hlasic-pohybu-mcr-02/

LWQ

Aktuálně také hledám vhodná čidlo přítomnosti do chodby v rodinném domě o šířce 1,1m a délce 6m. Chtěl jsem použít právě MW provedení, ale vzhledem k pórobetonovým příčkám to bude podle všeho problém. Nevadí mi spínání jen 12V DC, vzhledem k tomu, že spínací prvek bude stejně v rozvaděči a napájení LED bude 36V. Měl by někdo zkušenost s chováním MW versus pórobeton ? Předem díky a omlouvám se za drobný off-topic ...  o:-)

Radim Cienciala

Quote from: LWQ on 05.08.2016, 08:42
Aktuálně také hledám vhodná čidlo přítomnosti do chodby v rodinném domě o šířce 1,1m a délce 6m. Chtěl jsem použít právě MW provedení, ale vzhledem k pórobetonovým příčkám to bude podle všeho problém. Nevadí mi spínání jen 12V DC, vzhledem k tomu, že spínací prvek bude stejně v rozvaděči a napájení LED bude 36V. Měl by někdo zkušenost s chováním MW versus pórobeton ? Předem díky a omlouvám se za drobný off-topic ...  o:-)

Vřele doporučuji.
Zatím nejlepší čidlo co jsem kdy instaloval.
Dokonce má i dálkový ovladač pro nastavování a svorku pro externí připojení tlačítka pro trvaly svit.
http://www.ceha-kdc.cz/shop/produkty/51942-swiss-garde-360-prasenzeb-25480-8m