• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

11.01.2026, 00:33

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je u spouštěč motorů PKZM01 integrován modul citlivosti na výpadek fáze?

Started by Jan Pašek, 30.09.2016, 22:38

previous topic - next topic

Jan Pašek

Je u spouštěče motorů PKZM01-4 vybavení při výpadku jedné nebo dvou fází Pls integrováno do spouštěče?

Pokud se musí koupit podpěťový modul na 400V viděl jsem fotku jen se dvěmi svorkami Pls jak se to zapojuje mě to hlava nebere.
Je lepší se třikrát blbě zeptat než jednou svou neznalostí někoho zabít!

Jirka Š. Svejkovský

Všechny motorové spouštěče reagují na výpadek jedné fáze, žádný další modul nepotřebujete. Při výpadku dvou fází se stroj zastaví (opět nepotřebujete žádný modul).

Podpěťová spoušť se používá tam, kde potřebujete ochranu před opětovným zapnutím stroje po výpadku a následné obnově napájení (tedy všech tří fází).
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Jan Pašek

Jak tedy výpadek jedné fáze u výše jmenovaného spouštěče odzkouším?
Mám jej zapojený na 3 fáze přes nožové pojistky. Za spouštěčem je stykač a dále čerpadlo.
Pokud je spouštěč sepnutý, stykač rozepnutý a vytáhnu jednu nožovou pojistku měl by se dle mého názoru spouštěč vybavit ale ono se nic neděje.

Jiří_Hrubý

A máte připojené čerpadlo a správně nastavenou hodnotu proudu?

Jan Pašek

Quote from: Jiří_Hrubý on 01.10.2016, 14:39
A máte připojené čerpadlo a správně nastavenou hodnotu proudu?

Dle toho co píšete se výše zmiňovaná funkce odzkouší pouze v sepnutém stavu tedy pokud jsou uzavřeny obvody (SEPNUTý STYKAč) a já to tedy dělal chybně.

Jiří_Hrubý

Ta funkce není založená na absenci fáze jako takové, ale na zjištění následného stavu. Doporučuji ke studiu katalogy.

Jan Pašek

Pls připadám si poněkud méně chápavý! Pokud při uzavřeném el. okruhu vypadne jedna fáze motor čerpadla začne odebírat větší proud a následně dojde k vybavení spouštěče. Takhle jste to myslel?

Vít Rotrekl

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Jan Pašek