• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

05.01.2026, 12:48

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Těšíte se na montáž nabíjecích stanic pro elektromobily ?

Started by Zdenek Rajmont, 23.10.2016, 20:51

previous topic - next topic

Vrána Robert

Ano, sám jsem zvědav jak bude stát řešit výpadek na daních, např.jak zdaní provoz EV těm kdo budou nabíjet z FVE. Ale i tak se zdaněním to může být s FVE pořád levnější. Dalším aspektem je, že peníze za ropu kterými jsme si platili teroristy v Iráku a Rusku zůstanou takto doma v naší ekonomice.

Zdenek Rajmont

QuoteDalším aspektem je, že peníze za ropu kterými jsme si platili teroristy v Iráku a Rusku zůstanou takto doma v naší ekonomice.

(fool)
Už jsem slyšel o systému tzv. aukcí. Chceš  nabíjet, tak si na elektronické burze koupíš proud. Čím později, tím dráž.
Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz

Fuk Tomáš

Quote from: Vrána Robert on 27.10.2016, 09:48
Ano, sám jsem zvědav jak bude stát řešit výpadek na daních...
Strašně jednoduše. Znáte takové věci jako registrační pokladny, EET, GPS, mýto, tachograf, taxametr...? Technika by tu byla, stačí drobná novelizace vyhlášky o technické způsobilosti vozidel a daňových předpisů.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jiří Schwarz

Kdybych moc nejezdil, nebo kdyby klesla cena baterií tak, aby bylo možné mít k jednomu autu dvě, jak by mě asi zdanili to, že bych si nabíjel tu baterku z vlastní FVE nebo "větrníku"?

A nebo využijeme nějaké ty skryté rezervy. Tohle je využité je v době Adventu a zbytek roku to tam visí a je v tom 230V...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jirka Š. Svejkovský

Tyhle daňové úniky probíhají už dlouho. Znám dost kámošů, kteří krmí ropáka slunečnicovým olejem za dvacku v akci. V horším případě přefiltrovaným friťákem (ta vůně za nima ...). Přesto, že se v okamžiku, kdy to nalejou do nádrže jedná o automobilové palivo a měli by tak odvést daň, nikdo to nedělá a ani to nikdo nekontroluje.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

žorž

No to je známé ale to jsou desetiny procenta celkových ropáků a navíc to jde jen u opravdu historiků.. Ale tohle bude jiné , jsem opravdu zvědav jak vymyslí zdanění panel/větrník - elektroauto.

Fuk Tomáš

Quote from: žorž on 28.10.2016, 23:04
No to je známé ale to jsou desetiny procenta celkových ropáků a navíc to jde jen u opravdu historiků.. Ale tohle bude jiné , jsem opravdu zvědav jak vymyslí zdanění panel/větrník - elektroauto.
Nařídí naprogramovat do palubního compu funkci elektroměru a zavedou kromě EET také EES.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jiří Bočánek

Quote from: Milan Dupal on 24.10.2016, 11:07
Tak nějak tuším, že "moudří EU zákonodrárci" plánují přidat do uvedeného ustanovení jedno slovíčko ... a voilà, problematika sítě nabíjecích stanic bude "vyřešena"!

...need to be equipped with an PUBLIC electric vehicle recharging point..  (zle)

V tom clanku se nic o verejnych pripojnych bodech nepise.

Miroslav Minařík

No hurá. Tak když to bude všude kde nabíjet, tak si vsichni koupíme Tesly a to bude šrumec!
No považte, každý elektrikář elektromobilem!
To zní skoro jako "národ sobě"!  (dance)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Radek Červený

Docela mě toto vlákno baví. Zdeněk napíše příspěvek o povinné montáži kiosků dle připravované legislativy a tady se už diskuze stáčí, jak půjde ojebat zdanění elektřiny pro vozidla. Jak jsem psal v jiném vlákně, prostě národní sport.
Ale zpět k tématu. Vzpomínám si na své pionýrské doby, jak nám soudruzi v ABC mladých techniků líčili, jak bude vypadat rok 2000. Dnes je to jen úsměvná vzpomínka.
V podstatě úplně stejně vnímám i to ekoteroristické šílenství. Tak jak se vymývali hlavy lidem kvůli edisonkám, jak je úsporka nebo ledka plně nahraditelná za edisonku, stejná pi*ovina (odpusťte mi ten výraz) jako ten článek, co Zdeněk lajknul.
Dnes se v městech řeší regulace reklamních stojanů kvůli urbanistice, regulace parkovacích míst, která ubývají ve prospěch bulvárů a pak má být na ulici alej dobíjecích kiosků?
Jaký je reálný dojezd elektromobilu, otočím s ním jih Evropy? Ne? Pak tedy není náhradou za ropu. Mají dnes města obchvaty pro tranzit? Ne? Pak nemohu zakázat vjezd ropákům. Dodnes mě nikdo neodpověděl, co se stane s distribuční sítí při masivním nasazení elektromobilů. Vůbec zde nyní neřeším cenu provozu takového auta, vůbec zde neřeším, jak odrbat zdanění ( mimochodem, oni i ti ropáci v euro 5 mají znatelné úlevy i dnes).
Vůbec mě nenapadá, jak by tuto legislativu prosadili v Brně, které dodnes nemá dořešen ani koncept obchvatu a kde veškerá tranzitní doprava vede městem. To ten kamion před městem zastaví, přijede tam elektrická rikša, přetáhne ho na druhý konec města a on pak pojede dál? Bohužel to neřeší ani naši radní. V Brně se už vykládá vtip,. že každá vesnice má svého obecního blázna a každé město má svého Matěje, Praha Stropnického a Brno Hollana. První náměstek pro dopravu, co nemá řidičák a než aby se věnoval řešení infrastruktury, jede raději služebním Superbem na Ukrajinu se nechat zřezat od dominy. Ne náhodou mají oba blízko k zeleným. Pokud budou infrastrukturu našich měst řešit taková hovada, je toto počtení článku od Zdeňka srovnatelné s tím čtením ABC.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Milan Hudec

Furt nevím proč by si měl člověk přidělávat starosti s elektromobilem.
Chápu fanoušky tohoto směru ale proč to vnucovat obecně a ještě za přispění státu (zle)
Na druhou stranu nesouhlasím zcela s Radkem, pokud by oni radní byli zcela mimo mísu začnou propagovat ponorky (dance)