• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Kde je v třífázové zásuvce 230V a kde 400V?

Started by Jan Otrubkač, 27.10.2016, 12:22

previous topic - next topic

ACEOF ACES

Záleží na teplotě, charakteru zátěže, způsobu zatěžování, kvalitě a stáří jističe, seskupení, poloze, tlaku aj. Tj. záleží na provozních podmínkách a kvalitě jističe.

Koeficienty 1,05; 1,3; 1,13; 1,45; 2,55; 1,25; 1,6 aj. platí pro nový neopotřebovaný, samostatně umístěný jistič při stanovené teplotě, např. 30°C, bez proudových nárazů a špiček a bez předchozího zatížení.

Roger

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 07.11.2016, 06:56
Obávám se, že za těch 10 minut, co jistič podrží ty dvě plotny toho moc neuvaříte.

Ne? Ja Tak si nekdy zkuste na indukcni desce spustit P (power), ten boost do 1-3 minut zacne varit ze musite ubrat :-) Normalni vareni polivky v 3L hrnci je tak na 2-4 stupen a to muze byt odhadem okolo  250 Watt na plotnu, navic pulznich... To jde na indukci dobre videt...

Proc si myslite ze plotny pojedou 10 minut na MAX? Ani sklokeramika vam nepojede na max takovou dobu...

Jak jsem napsal jinde, zatek 25kW naplno a ani za cca 35 minut jsem nevyhodil 3x25A :-) pak uz jsem to vzdal...

Milan Illek

Quote from: Roger on 12.11.2016, 18:12
Jak jsem napsal jinde, zatek 25kW naplno a ani za cca 35 minut jsem nevyhodil 3x25A :-) pak uz jsem to vzdal...

Ať to vaří jak chce, rozvody se nedimenzují podle časového průběhu zátěže spotřebičů.  :-[

Roger

Chcete rict, ze rozvody (cehokoliv, vody, tepla, internetu, elektriny) dimenzujete podle souctu maxima pripojenych koncovych bodu? Selskym rozumem mate rozvod, k tomu odpovidajici jisteni a potom praxi - drzi/nedrzi, pouzitelne/nepouzitelne.
Reakce byla na vetu "za těch 10 minut, co jistič podrží ty dvě plotny toho moc neuvaříte." a 12 let bez problemu a nikdo z kucharu si jeste nestezoval, tak me to furt hlava nebere.