• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

08.01.2026, 11:55

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

OEZ: Co si elektrotechnici oblíbili na nové řadě MINIA rok poté?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 28.11.2016, 08:02

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

Vypadá to, že OEZ opět ustál vlnu inovací u řady Minia. Obecně každé vybočení k něčemu novému přináší nevoli konzervativních uživatelů. Jak je na tom dnes Minia skoro dva roky od uvedení na trh? Mikrofon jsme namířili na Jiřího Novotného, který prozradil interní hodnocení prodeje letošního roku. Poslechněte si přímo jednoho z produktových manažerů značky ...
   Zdroj: zde...

[video]/video/2016/161011_sonepar16_oez_rada_minia.mp4[/video]

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Milan Hudec

Jiří Schwarz

Po těch změnách, které jsme ve dvou vlnách zaznamenali, bych si dovolil konstatovat, že je to krásná stavebnice, když se to složí celé z jedné řady nových komponentů, ale mám strach, jestli tam budu mít za 4 - 5 let co dát, když budu potřebovat něco doplnit nebo vyměnit...
Bude výrobce konečně garantovat kompatibilitu s dalšími jeho produkty?
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Zdenek Hejčl

Souhlasím s Jirkou, OEZ má již minimálně třetí nekompatibilní řadu jističů.
Proto jsem si ji velice ,,oblíbil''.
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Jan Alin

Elektrotechnici v mém okolí si na nekompatibilitě řad OEZ oblíbili to, že mohou použít výrobky někoho jiného, kde tyto problémy nejsou. Podle mne je to škoda, stačilo neblbnout a nebylo by tomu tak.

František Šohajda

Všeobecně je kompatabilita prvků dost důležitá pro další "život" rozvaděčů a pod....
Renomovaní výrobci do nekompatabilních prvků nechtějí jít!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...