• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

05.01.2026, 12:47

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Musím dávat pod světla upevněná na polystyrenu nehořlavou desku?

Started by pavel Mělník, 05.12.2016, 14:21

previous topic - next topic

Jan Franěk

Na mnoha světlech s vyšší povrchovou teplotou, jsou v návodu nebo na štítku předepsané vzdálenosti od hořlavých hmot. Viz třeaba hlogenové reflektory, bodovky do podhledů a podobně. Tedy návod výrobce ke světlu je dobré vodítko. Dejte sem jak fotku svítidla, tak jeho štétku. Ten nám napoví ještě více.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Pavelzholesovic

Fotografie.
Většina světel sice bude na sádrokartonu na stěnách, ale tohle a ještě jedna dvojka bude na stropě. Tady jsou led 4x3W. Jinak jsou dvojky a jedničky s 3-7w na jednu led.

Vít Rotrekl

Nevidím důvod, proč by se pod tohle světlo musela montovat nehořlavá podložka...
Snad jen z důvodu podobnému tomu, že si jeptiška nasadí na svíčku prezervativ, aby náhodou neotěhotněla...
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Pavelzholesovic

Quote from: Vít Rotrekl on 18.12.2016, 19:30
Nevidím důvod, proč by se pod tohle světlo musela montovat nehořlavá podložka...
Snad jen z důvodu podobnému tomu, že si jeptiška nasadí na svíčku prezervativ, aby náhodou neotěhotněla...

No tak co kdyby. :)
Jsem rád že jsem výměnou světel vyřešil i tuhle záležitost. Věřil jsem že by to šlo a i výběr světel přizpůsobil, ale stejně je lepší mít jistotu.
Dík za info.