• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

07.01.2026, 03:45

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Lze vyměnit domácí telefon Urmet 1131 za Tesla 4 FP 211 02?

Started by Martin Kosár, 10.12.2016, 11:19

previous topic - next topic

Martin Kosár

potřeboval bych poradit s výměnou domácího telefonu Urmet za Tesla. Starý telefon byl Urmet CS 1131-002 (zapojení přikládám na obrázku). Bohužel při koupi nového jsem asi nejprve vybíral a teprve potom zjišťoval zda by to šlo, takže jsem koupil model Tesla 4 FP 211 02, což by měl být model s elektronickým vyzváněním.

Našel jsem si na webu převod zapojení Urmet -> Tesla a podle toho to zapojil:
Tesla - Urmet
1 - 9
2 - 2
3 - 6
4 - CA*
6 - 1

V podstatě mi funguje vše, ale vyzvánění je strašně slabé (není skoro slyšet) a mám pocit, že občas je slabé i otevírání zámku (zámek otevírá, ale dveře nejdou otevřít - někdy funguje bez problému, někdy ne).

Prosím o radu, zda a jak by se dalo vyřešit.
Přikládám zapojení původního i současného telefonu.

Martin

Lika Zdeněk

Málo informací. Jedná se o domácí telefon polské výroby a výrobek Tesla Stropkov. Schema zapojení telefonů Tesly Stropkov není těžké vyhledat, schema zapojení polských telefonů je horší, našel jsem pouze placené.
Doporučuji porovnat schemata zapojení od výrobce.

Roger

Napajeci napeti a pozadovany proud mate v poradku predpokladam.
Zkusil bych to zapojit na stole...
My jsme dali digital, nesumi to a nejde odposlouchavat a myslim ze staci mene vodicu.

ACEOF ACES

Quote from: Martin Kosár on 10.12.2016, 11:19
potřeboval bych poradit s výměnou domácího telefonu Urmet za Tesla. Starý telefon byl Urmet CS 1131-002 (zapojení přikládám na obrázku). Bohužel při koupi nového jsem asi nejprve vybíral a teprve potom zjišťoval zda by to šlo, takže jsem koupil model Tesla 4 FP 211 02, což by měl být model s elektronickým vyzváněním.
...

Na obrázku přiloženém v dotazu: Zapojeni_ Tesla.jpg vidím bzučák, to může být důvod slabého vyzvánění.

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Roger on 11.12.2016, 15:19
Napajeci napeti a pozadovany proud mate v poradku predpokladam.
Zkusil bych to zapojit na stole...
My jsme dali digital, nesumi to a nejde odposlouchavat a myslim ze staci mene vodicu.

To znamená výměnu všech prvků v domě. Je to ale dobré řešení a není tak drahé.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B