• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

03.01.2026, 13:38

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Dá sa nahradiť telefón Tesla 4FP 110 37 "analogoný za nový Hands free?

Started by Marek112, 10.01.2017, 08:11

previous topic - next topic

Marek112

Dá sa nahradiť telefón Tesla 4FP 110 37 "analogoný  systém 4+n! za niektorý  z telefónov novy Hands free.
A ak ANO tak za aký model?

Pavel Horský

Najděte si na netu web Tesla Stropkov. Tam je v kontaktech telefonní číslo na podporu. Pak vemte do ruky telefon a vytočte uvedené telefonní číslo. Pokud budete volat na slovenskou pobočku a budete volat ze Slovenska, nemusíte ťukat předvolbu  ??
Nechte se spojit s technikem a seznamte ho se svým problémem.
Od nikoho jiného nedostanete kvalitnější radu, věřte mi.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Fuk Tomáš

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Marek112 Parek

Quote from: Pavel Horský on 10.01.2017, 10:49
Najděte si na netu web Tesla Stropkov. Tam je v kontaktech telefonní číslo na podporu. Pak vemte do ruky telefon a vytočte uvedené telefonní číslo. Pokud budete volat na slovenskou pobočku a budete volat ze Slovenska, nemusíte ťukat předvolbu  ?
Nechte se spojit s technikem a seznamte ho se svým problémem.
Od nikoho jiného nedostanete kvalitnější radu, věřte mi.

to som skúšal odpoveď bola nedá sa všetci účastníci v bytovej jednotke musia mat rovnaký aparát. teda môžem ho vymeniť len za ten istý :). Keď som sa opýtal na iného výrobcu.. zopakoval mi to iste :)

Marek112 Parek

Quote from: Fuk Tomáš on 10.01.2017, 23:33
A nemáte na mysli spíše bezšňůrový (cordless)?

nie nie myslím handsfree.
niečo takéto ako je na obr.

Václav Třetí

Udělat se dá všelicos, není pravda,že použité domofony musí být stejné, ale musí pracovat na stejném principu, tzn. nelze míchat analogové a digitální systémy. Záměnu musí udělat odborník se zkušenostmi, protože různé výrobky mají různá značení svorek. Nějaké amatérské pokusy nedoporučuji, s největší pravděpodobností se nedoberete žádanému výsledku a můžete způsobit nefunkčnost celého systému.

Podle fotografie hlasitého telefonu nezjistíme parametry, navíc ve stejném vzhledu výrobku mohou být osazeny různé vnitřní obvody. U analogových zařízení bývají problémy s rozpískáváním (zpětnou vazbou), protože použití dvou hlasitých zařízení v obvodu je velice citlivé na nastavení hlasitosti reprodukce a citlivosti mikrofonu.

Pokud toto provedení chcete použít kvůli ochraně před nechtěným "vysíláním" z vašeho bytu v případě špatně zavěšeného mikrotelefonu klasického přístroje, řeším tento problém zákazníkům zabudováním tlačítka přímo do sluchátka, které přerušuje obvod mikrofonu a při hovoru ho musíte držet stlačené. Špatným zavěšením přístroje tedy není aktivován mikrofon a pouze může dojít k tomu, že Vy slyšíte co se děje u vchodu do domu.
Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář

Marek112 Parek

dakujem za vysvetlenie..Václav Třetí, ved ja som práve chcel poradiť od niekoho kto to už nahrádzal že aký model analógového telefónu treba použiť a či to ma dáke nedostatky.

jedná sa mi o to že, aby som nekupoval telefón za 60eur ktorý proste nepôjde.
ale tie starý telefón je katastrofálny a keby to bolo na mne tak vymeniť celého bytového vrátnika v celej bytovej jednotke za digi. ale to asi nemožne :) presvedčite ľudí ze nové bude lepšie keď to staré funguje :DD