• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

03.01.2026, 04:37

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Staci 3f pripojka alebo sa musi samostatne prieviest 1f aj 3f pripojka?

Started by Tomas Durbak, 02.02.2017, 18:07

previous topic - next topic

Tomas Durbak

Plánujem pripojiť garáž na elektrickú energii a chcel by som mať aj 3f zásuvku aj 1f zásuvku a chcel by som sa opýtať, či stačí požiadať o 3f prívod, a či je z neho možné napájať aj 1f obvod alebo, či musím požiadať samostatne o 1f aj 3f prívod?

Patrik Dedík

Staci poziadat o 3f privod a z neho ide spravit 1f. Dobre riesenie je pouzit kombi zasuvku 400V s 230V zasuvkou.

http://www.elektromaterialy.cz/1547,cz_kombi-zasuvka-16-5-400v-1-16-230v.html
Elektrotechnik na riadenie činnosti, alebo na riadenie prevádzky E1/A
Projektovanie E2/A
El. inštalácie domov a bytov vrátane bleskozvodov

pdedik@centrum.sk

Rozvodak

Pozadejte projektanta aby vam udelal projektovou dokumentaci.
Pripojky nn jsou trojfazovy. Jednofazovy a trifazovy jsou pak elektromery.
Na zaklade projektu si pak zazadate u distributora o pripojeni a vhodny rezervovany prikon.

Nejlepsi bude se obratit na odbornika ve vasem okoli. Podle vseho mate trochu gulas v nazvoslovi, neni uplne patrno kde chcete z ceho tu garaz pripojit, o jaky objekt se jedna atd.

Podud uz ted vite ze tam chcete 3f zasuvku, tak privod musi byt logicky 3f. Nekde tam budete muset zridit rozvodnicku kvuli okruhovim jisticum.
Montér ve službách rozvodných závodů.

Josef Náhodný

Quote from: Tomas Durbak on 02.02.2017, 18:07
Plánujem pripojiť garáž na elektrickú energii a chcel by som mať aj 3f zásuvku aj 1f zásuvku a chcel by som sa opýtať, či stačí požiadať o 3f prívod, a či je z neho možné napájať aj 1f obvod alebo, či musím požiadať samostatne o 1f aj 3f prívod?

Pravidla připojování objektů určuje vždy provozovatel distribuční sítě, který je majitelem přípojky a HDS.
Na distribučním území EONu najdete pravidla pro zřizování odběrných míst zde:
https://www.eon.cz/-a6627?field=data
Požadavky na umístění a provedení měřících ...
Zástrčky trčí ze zásuvky :-)

Oliver Mička

Elektrikar v okolo nie je žiaden? Čo by vám v tomto poradil poprípade aj rovno spravil.. ;)
- Projektovanie a programovanie PLC (Rockwell,Siemens,atd).
- Meniče a pohony.
- RaM.
- Elektroinštalácie do 1000V.

dolac

Predpokladám, že ste zo Slovenska. V tom prípade by som si položil otázku, či skutočne v garáži potrebujete 3 fázovú prípojku? Aký 3-fázový spotrebič tam budete používať a či sa nedá nahradiť jednofázovým. Určite ste zaregistroval v mediach, čo sa u nás deje s fixnými cenami za distribúciu.