• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 22:02

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Musí být po montáži hromosvodu doplněna v rozvaděči přepěťová ochrana?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 19.03.2017, 07:55

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

OPP#6 Musí být po montáži hromosvodu doplněna v rozvaděči přepěťová ochrana?
   Pokud je na budově instalován hromosvod, jakou důležitost hrají následující tři stupně ochrany, které projektanti navrhují v projektu? Jaké nesmyslné argumenty slýcháváme v praxi od spotřebitelů? Poslechněte si proč jsou tři stupně ochrany zásadní přímo od produktových manažerů výrobců přepěťových ochran v tomto díle technologického videoseriálu. Popisují co se děje na síti při přepětí a také se zmiňují o normativních dokumentech, které tato fakta jen potvrzují ...

[video]/video/2017/170308_opp6_musi_byt_doplnena_prepetova_ochrana_po_montazi_hromosvodu_k.mp4[/video]

Plné výpovědi odborníků naleznete zde...

Přesvědčili tě výše uvedené odpovědi odborníků? Nebo to vidíš jinak?

Musí být po montáži hromosvodu doplněna v rozvaděči přepěťová ochrana?

Miroslav Minařík

Možná mi to nebude nikdo věřit, ale setkal jsem se opakovaně s názorem, že pokud by bylo provedeno dobré uzemnění a vnitřní pospojování, tak by byly všechny přepěťové ochrany zcela zbytečné.
Asi si to nedokážu představit.
(zle)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jan Hájek

Quote from: Miroslav Minařík on 28.03.2017, 20:47
Možná mi to nebude nikdo věřit, ale setkal jsem se opakovaně s názorem, že pokud by bylo provedeno dobré uzemnění a vnitřní pospojování, tak by byly všechny přepěťové ochrany zcela zbytečné.
Asi si to nedokážu představit.
(zle)

Toto tvrzení pochází z doby, kdy za černobílým Hurvínkem na obrazovce byla elektronka a kalkulačka měla kuličky.

Lidé by chtěli mít komfort současnosti a starosti minulosti.
Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu

Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!