• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 11:41

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaká byla Elektrická spojka 2017?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 05.04.2017, 08:02

previous topic - next topic

Miroslav Minařík

Quote from: Lukáš Rotrekl on 07.05.2017, 13:22
No kdybys věděl, co jsem si k tomu vyslechl ....

Jo? Hmmm ...
Pak bych pak citoval klasika: "Bohušu, příště bez bab"!  (dance)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Miroslav Minařík

Abych nezapomněl na Jirku Svejkovského, kterého jsem v rozptylu 19 roků poprvé potkal na AMPERu na Strahově, pak v Letňanech a po třetí teď na spojce!
.

....

Jirka Š. Svejkovský

Především díky Radkovi Červenému za tu hromadu práce, co na Spojce odvedl. Dokonalá práce (Horácová promine :) ).

Je až symbolické, že jsem se na Spojce poprvé v životě potkal s lidmi, které už dlouho znám z digitálního prostoru na místě, kde byla naprostá digitální tma. Zbylo tak víc času na povídání ...

Tak doufám za rok zase nashledanou ...
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Radek Červený

Já děkuji všem, co se letos zúčastnili a přijeli. Myslím, že poděkování nepatří nejenom mě, ale všem, co mě s přípravou pomáhali, zejména Aleně Minaříkové a Mirkovi Minaříkovi, Karlovi Hermovi za ozvučení pártystanu a zapůjčení techniky, ale i těm, jejichž díl práce nebyl na první pohled vidět, například Honzovi Fraňkovi za připravenou soutěž a cenné rady a zkušenosti z minulých ročníků a  Horácovi za výtečnou slivovici u ohně. Zvláštní poděkování patří i panu Kastnerovi, který překvapil hromadou cen a dvěma krabicemi jablek pro děti, které přivezl a sehnal v tichosti z vlastní iniciativy. 

Ještě jednou velké díky i sponzorům letošního ročníku, již tradičně firmě Dehn, dále firmě Teco i za výuku Foxtrotu, díky patří i tichým sponzorům, firmám Wago a Elkov za poskytnuté ceny do večerní tomboly.

Mám spoustu kladných ohlasů na spojku pojatou v trampském stylu a i k místu Pod Templštýnem. Zatím nikdo neřekl negativní ohlas. Rád bych byl i za ty negativní ohlasy, protože ty budou velmi cenné při organizaci dalších ročníků spojek a jedině tak tato akce bude neustále vzkvétat.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Zdeněk Pikhart on 05.05.2017, 10:07
Neberu mapu, ani navigaci. Podíval jsem se večer kde to je a neměl by to být problém.

Quote from: Lukáš Rotrekl on 07.05.2017, 13:04
:D :D :D

Nojo, to se fakt povedlo  ;D

Zdeněk Pikhart

Já ale nezabloudil, jen jsem neodhadl průjezdnost terénu.  :D

Sraz byl opravdu výtečný po všech stránkách. A když chceš Radku nějaká negativa, tak toho pašíka mohli alespoň na 4 dni před pečením naložit - je to ale prkotina. Bylo to hlavně o lidech.
revize, montáže a opravy převážně v občanské výstavbě a průmyslových provozech

Zdeněk Pikhart

Pro ty, co to znají jen z doslechu a velký dík klukům, že mě pomohli zpět na cestu.
revize, montáže a opravy převážně v občanské výstavbě a průmyslových provozech

Zdenek Hejčl

No jo, mašinka byla unavená po cestě a potřebovala si odpočinout....
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Jirka Š. Svejkovský

Ok, taky přidám. Nejenom já jsem spoléhal na zelenožluté fáborky. Když se lesní cesta začala měnit na jelení stezku, trošku jsem znervoznil. Beru to jako malou zkoušku odvahy.

Jsem asi klikař,  při odjezdu jsem potkal tři auta a vždy v místě, kde se dalo vyhnout.

Za mě dobrý.

Lukáš Rotrekl

07.05.2017, 21:36 #135 Last Edit: 07.05.2017, 21:41 by Lukáš Rotrekl
Quote from: Zdeněk Pikhart on 07.05.2017, 20:57
Já ale nezabloudil, jen jsem neodhadl průjezdnost terénu.  :D

To je tak, když nahraješ na smeč, ještě než se vlastně začne hrát, no :D

A celkově ke Spojce, jak jsem to viděl já:

+ výborná podle mě byla páteční atmosféra u ohně, když kluci vytáhli kytary
- škoda, že se to nezopáklo v sobotu, i když to jsme zase více zkecli
+ dost jídla
- v poněkud prapodivně na sebe (ne)navazujíích časech (v podstatě obložené mísy přistály a hned po nich první ořez prasete
+ uzavřenost areálu a menší potřeba dávat pozor na děti ( na Šternberku blízkost vlaku a velké řeky, u Černého čápa větší řeka a jez)
- zastaralost areálu,  kterou  ale někdo pojme:
+ zastaralost areálu, kterou ale někdo pojme jako (o řádek výš). No Prostě takový RETRO a to komplet vč. jídla v místní hospodě.
- vzhledem k předchozím dvou bodům cena za osobu v podstatě stejná jako v minulých letech (i když uznávám, že toto srovnávání je dost ošemetné a není jeho účelem srovnat kvalitu organizátora nebo akce jako takové či tímto organizátora hanit).  

Celkově hodnotím spojku +, stejně jako předchozí  a nebudu srovnávat která byla lepší a která horší, každá měla něco do sebe.

A jinak co mě překvapilo v navigaci na místo, sednul jsem do auta, zapnul Waze, mezi nabízenými cíly se mi nabídla "Elektrická spojka 2017" a jelo se naprosto přesně, jen s prapodivným časem příjezdu, kdy na cestu z Biskoupek do tábora mělo být podle navigace 40minut.
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Miroslav Minařík

Kluci, poprosím o fotky a videa.
Natáčel jsem co šlo, ale víc objektivů, víc momentek.
Třeba jsem zaspal valivou kouli.
Prosím vás o zaslaní via Uschovna treba na adresu redakce@elektrika ...

(poklona)
.

....

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Lukáš Rotrekl on 07.05.2017, 21:36
- škoda, že se to nezopáklo v sobotu, i když to jsme zase více zkecli

Právě, bylo to víc kecací. Přišlo mi, že by to ty kytary zabily.

Snad nám ženský odpustí to verbální pracovní nasazení ...

Jan Franěk

08.05.2017, 07:25 #138 Last Edit: 08.05.2017, 18:11 by Jan Franěk
Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 07.05.2017, 21:56
Právě, bylo to víc kecací. Přišlo mi, že by to ty kytary zabily.

Nee. Kdo by chtěl békat, tak by se přidal, kdo ne tak by si dál povídal. Tak je to vždy a všude  ;)

Děkuji všem za velmi příjemně prožitý víkend, za dobrou organizaci, Pigimu za velmi dobrý "vzorek" vína a budeme se těšit zase na příště. Kdo nedojel tak dost prohloupil.

Myslím si že kdo se zúčastnil kterékoliv Spojky, mění svůj pohled nejenom na diskuse, ale zjistí že mnozí kolegové mají ještě další tvář, znalosti, nezkazí žádnou legraci a nejednou vynikají i v dalších dovednostech.
Často je to odhaleno až na základě připravených soutěží.  ;D

Tak Elektronautům zdar.  (drinks)
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Bohuslav Hrebeň

Aj ja sa pripájam .... a Elektrickej spojke 2017 dávam +

František Sichinger

Také dávám + za celou spojku a pár obrázků k dobru
Elektromotáže, alarmy, kamery, ovládání GSM, servis plyn kotlů, MaR pro všechny typy vytápění, tepelná čerpadla, kompenzace jalového výkonu, převíjení elektromotorů, RT E2A

Michal Šenkýř

Spojka byla úžasná, mně se bohužel nevyvedlo pár věcí, které, slibuji, příště doladím, a to:
a) přijet už v pátek
b) vzít aspoň dvě flašky (měl jsem jen jednu a tu vyhrál Zdeněk, který tam však bohužel nezůstával)
c) v disciplíně Hod valivou koulí se aspoň jednou trefit

Fotek mám přehršel, zasílám přes Úschovnu Mirkovi, budou volně k použití. Jednu, kterou jsem vyhodnotil jako TOP přidávám.
Drážní energetika, vedení vn.

Jirka Š. Svejkovský

Závěr testu podpěry DEHN

Pavel Horský

Čundrácká Elektrospojka byla opravdu moc vydařená. Pravda, jak tu již bylo napsáno, mojí polovičce se nejprve moc nezamlouvalo ubytování, ale při hodnocení celé akce na cestě k domovu pak prohlásila, že to obrovské plus za celé dění akce zcela zastínilo nějaký ten nedostatek a spaní vlastně ani tak špatné nebylo.
Mám-li hodnotit úroveň campu, tak.....................ale proč vlastně?
O camp přece vůbec nejde. Jde o lidi, o opětovné setkání po roce, o parádní setkání parádních lidí, kteří si mají co říci.
Nakonec nám přálo i počasí.

Děkujeme organizátorům za nezapomenutelnou akcičku a již teď se moc těšíme na další ročník, kde rovněž přispějeme nějakým tím dílem do tomboly v duchu uspokojení dětských dušiček....."jééééé, v té tašce jsou jen samé věci pro elektrikáře"   :D :D

Apropó, moc mě pobavila věta mojí Květušky po návratu domů. Vyprávěla naší dcerce, jak bylo a co vše jsme dělali, pak otevřela DEHNtašku a vytáhla krabičku se slovy "a konečně mám i svůj vlastní měřák" a já šel do kolen   :D :D

Pro mne bylo super setkání se "sousedem" Jirkou Svejkovským. Žijeme od sebe cca 30km,
známe se virtuálně už hezkou řádku let a sejdeme se až 250km od domova v soutěsce Templářů.  :D
Rovněž bylo hezké, že si rozuměly naše ženy a parádně se bavily zatím co my drátovali, jistili a chlastali ohnivou vodu.

Tak zase za rock  (drinks) (funny)
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz