• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 10:01

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Pokud při závadě napíši v revizi odkaz na starší normu je to špatně?

Started by Verenavský, 14.04.2017, 07:56

previous topic - next topic

Maroš Klein

Quote from: Verenavský on 17.04.2017, 08:19
Bohužel v ČR se odkazy na normy při neshodách psát musí.

Musí aj prevádzkovateľ, nie iba RT.
Prečo ste presvedčený o tom, že práve vy musíte vypátrať normy príslušné k inštalácii, aby ste sa mal na čo odvolať?
V norme 33 2000-6 nenájdete nič o tom, ako postupovať pri porušení povinností prevádzkovateľa. Potom ste ako RT v situácii, kde norma prestáva byť vašou oporou v mantineloch predpisov, a kde začína vaša skutočná sloboda RT.

Milan Hudec

Proboha, mnoho závad koliduje s obecným textem např.ve vyhláškách tak proč vyhledávat články ve starých normách kdy vlastně není jistota použití "akorát" staré normy.

Verenavský

Quote from: Maroš Klein on 17.04.2017, 12:07
Musí aj prevádzkovateľ, nie iba RT.
Prečo ste presvedčený o tom, že práve vy musíte vypátrať normy príslušné k inštalácii, aby ste sa mal na čo odvolať?
V norme 33 2000-6 nenájdete nič o tom, ako postupovať pri porušení povinností prevádzkovateľa. Potom ste ako RT v situácii, kde norma prestáva byť vašou oporou v mantineloch predpisov, a kde začína vaša skutočná sloboda RT.

To, co jste napsal mi nedává smysl - můžete mi to prosím přeložit?
Děkuji

Maroš Klein

Quote from: Verenavský on 17.04.2017, 12:28
To, co jste napsal mi nedává smysl - můžete mi to prosím přeložit?
Děkuji

Ak nie je možné pomenovať rozpor nedostatkov s príslušnými normami z dôvodu, že vám ich zoznam prevádzkovateľ v dokumentácii nepredložil,

potom napíšte do správy, že

nie je možné pomenovať rozpor nedostatkov s príslušnými normami z dôvodu, že vám ich zoznam prevádzkovateľ v dokumentácii nepredložil.

Jednoducho napíšte pravdu.
Omnoho dôležitejšie je, akú závažnosť nedostatku prisúdite, a aký postup navrhnete na jeho odstránenie.