• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 11:36

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Kde sehnat ukostřenou objímku E27?

Started by Jára123456, 17.05.2017, 08:31

previous topic - next topic

Jára123456

17.05.2017, 08:31 Last Edit: 17.05.2017, 10:15 by Miroslav Minařík
Pro opravu zahradního svítidla potřebuji ukostřenou objímku E27 - viz foto.
Originál je poškozen korozí. Objímka je plastová ale závit je z kovu a je na něm kostrřící svorka a přez závit je ukostřená celá nosná trubka lucerny. Ta je cca 12 let stará a už na ní nejde vyčíst typ ani výrobce.
Vše co mi zatím nabídli v obchodech tuto možnost nemá.
Připojený kabel cysy je protažen chráničkou až do propojovací krabice která je v zemi, tak že jiná, nekomplikovaná možnost kostření není...

Čestmír Kubáček

Skuste katalog DESKO. S jejich objimkami jsem opravoval britska ( velice pekna ) svetla na E14 zarovky.

Vojtěch Běhunčík

Ivan Polínek

Něco mi zde nesedí. Vy máte přívod dvouvodičový, že musíte kostřit objímku? Nosná trubka lucerny by měla být připojená na vodič "PE" a ne "N".
RT - E1/B; pro laiky: revizní technik bez omezení napětí i v prostředí s nebezpečím výbuchu

Pavel Horský

Quote from: Ivan Polínek on 18.05.2017, 00:52
Něco mi zde nesedí. Vy máte přívod dvouvodičový, že musíte kostřit objímku? Nosná trubka lucerny by měla být připojená na vodič "PE" a ne "N".

Mě tedy vůbec nesedí to co sem píšete vy. Kde tazatel píše o dvouvodičovém kabelu? Jasně píše, že je nosná trubka lucerny "ukostřená". Proč asi, že? Určitě tím nemyslel, že je lucerna připojena dvouvodičovým kabelem. Opravdu nechápu, z čeho jste to vycucal.  >:(
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Ivan Polínek

Omlouvám se tazateli, neprohlížel jsem důkladně foto a dle dotazu jsem myslel, že se jedná o závit žárovky. Tazatel však myslel montážní závit objímky. Danému popisu zřejmě  odpovídá nejlépe objímka Kanlux :)
RT - E1/B; pro laiky: revizní technik bez omezení napětí i v prostředí s nebezpečím výbuchu

Fuk Tomáš

Ta ale nemá kostřicí svorku. Jestli jsem to správně pochopil, dotyčné svítidlo je ve třídě I. a svorka na připojení PE vodiče je až v objímce.
Osobně jsem takovou ještě neviděl.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Václav Třetí

Kovové retro objímky E27 německé výroby mají zemnící svorku a bývají k dostání v Bauhausu.
Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář