• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 13:07

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaký zvolit kabel (počet žil/průřez) k propojení s rozvodnicí v garáži?

Started by Ebtst, 17.06.2017, 08:42

previous topic - next topic

Ebtst

Jde mi o vnější průměr kabelu kvůli předchystání průrazu ve zdi pro odpovídající chráničku (husí krk/trubka). Plánované připojení: ČEZ, B16/1 hlavní, o 3 fáz. připojení se neuvažuje ani v budoucnu, připojované spotřebiče do 3kW.

Miroslav Minařík

Quote from: Ebtst on 17.06.2017, 08:42
Jde mi o vnější průměr kabelu kvůli předchystání průrazu ve zdi pro odpovídající chráničku (husí krk/trubka). Plánované připojení: ČEZ, B16/1 hlavní, o 3 fáz. připojení se neuvažuje ani v budoucnu, připojované spotřebiče do 3 kW.

25 trubkou nic nepokazíte. Počet žil a průřez je bezpředmětné řešit bez dalších informací.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Lukas55555

Taká otázka.CEZ súhlasil s pripojením a nie je na to projekt?  To vám prešlo?

Ebtst

Quote from: Miroslav Minařík on 17.06.2017, 18:32
25 trubkou nic nepokazíte. Počet žil a průřez je bezpředmětné řešit bez dalších informací.

Trubkou nebo husím krkem? Husí krk 25 má vnitřní průměr (20 mm) menší než plastová trubka.

Ebtst

Quote from: Lukas55555 on 17.06.2017, 20:52
Taká otázka.CEZ súhlasil s pripojením a nie je na to projekt?  To vám prešlo?

Je podána žádost, už jsem předběžně žádal cca 3/4 roku zpět s kladným vyjádřením k možnosti připojení - existence sítí (tehdy jsem ještě nebyl vlastníkem nemovitosti). Nějak si neumím představit jakým způsobem by projekt ČEZu řešil mou vnitřní instalaci, pokud se nepletu ČEZ končí u elektroměru, co je dál je nezajímá. Pokud je to jinak, nechám se s povděkem poučit  ;).

Miroslav Minařík

Quote from: Ebtst on 17.06.2017, 22:22
Pokud je to jinak, nechám se s povděkem poučit  ;).

No, dál je to tak, že zavoláte elektrikáře a ten podle projektu vnitřní instalce vše udělá. Elektrikář není projektant a projekt nedělá. Revizní technik také není projektant a ten kontroluje zda je instalace udělaná podle projektu. váš dotaz je na toho, kdo se navrhováním instalací živí.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Lukas55555

U nás na slovensku je to tak ak že požiadate o pripojenie s projektom pripojky. A väčšina si nechá vtedy urobiť i projekt vnutornej elektroinštalácie  ktorú bude potrebovať neskôr ako už spomínal p. Minařík. Áno majetok CEZ-u v rodinnom dome končí RE-ckom.

Pavel Horský

Chyba. Majetek ČEZ vždy končil a končí v přípojkové skříni. RE je již majetkem odběratele.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Lukas55555

Quote from: Pavel Horský on 18.06.2017, 14:13
Chyba. Majetek ČEZ vždy končil a končí v přípojkové skříni. RE je již majetkem odběratele.

Pardón ano presne tak.