• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 15:13

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Vzpomínáte co jste používali pro ochranu kabelů v zemi před vznikem KOPOFLEXu?

Started by Komerční sdělení, 17.07.2017, 09:02

previous topic - next topic

Komerční sdělení

Znáte příběh dvacetiletého KOPOFLEXU?
    Kabelová chránička KOPOFLEX oslavila dvacet let na světě! Jak v Kolíně začali s výrobou Kopoflexu? Jak vůbec na tuto myšlenku přišli? Mohl mít tehdy někdo tušení, že bude chránička KOPOFLEX žádaným produktem? Co přesně předcházelo Kopoflexům? Jaká množství chrániček se v počátcích vyráběla? Kolik se tehdy vyrábělo kilometrů denně a kolik teď? Proč se KOPOFLEX vyrábí na Ukrajině? Jaký význam má vyrábět chráničky v různých barvách?  V případě KOPOFLEXu, který dnes slaví 20 let, odpovídá na otázky zaměstnanců sám technický ředitel Jaroslav Topol.
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Vzpomínáte co jste používali pro ochranu kabelů v zemi před vznikem KOPOFLEXu?

Miroslav Minařík

Vzpomínám si, že jsme místo chrániček používali betonová korýtka. Ta se používají i dnes, ovšem tehdy nebylo nic jiného.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Vít Rotrekl

Co si já pamatuju, což není moc že jo, tak se používalo kvalitní pískové lože...
Betonová korýtka se používají stále, například při překopu silnice atp...
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Miroslav Minařík

Quote from: Vít Rotrekl on 18.07.2017, 11:14
Co si já pamatuju, což není moc že jo,

Tím jsi nechtěl říci, že jste starý člověk, že?  (zliskat) (box)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jiří Schwarz

Korýtka jsou krásná věc, ať již betonová nebo plastová, ale kdo je dokáže položit tak, aby za pár let při nějakém problému šel kabel vytáhnout a místo něj zatáhnout nový?
Takže "pod kolejemi" jsem si v minulosti setkal s různými trubkami, železo, novodur,...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Vít Rotrekl

Quote from: Miroslav Minařík on 18.07.2017, 11:18
Tím jsi nechtěl říci, že jste starý člověk, že?  (zliskat) (box)

Chtel jsem tim rici, ze o proti jinym kolegum zde na foru,bmam malo zkusenosti
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Vít Rotrekl

Quote from: Jiří Schwarz on 18.07.2017, 12:51
Korýtka jsou krásná věc, ať již betonová nebo plastová, ale kdo je dokáže položit tak, aby za pár let při nějakém problému šel kabel vytáhnout a místo něj zatáhnout nový?
Takže "pod kolejemi" jsem si v minulosti setkal s různými trubkami, železo, novodur,...

Korytka se stejne zasypavaji, i uvnitr, piskem.