• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 12:10

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak vybrat projektanta?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 09.08.2017, 17:50

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

Jak vybrat projektanta?
    Který projektant se hodí právě pro vás..., který ví co potřebujete? Jak takového odborníka nalézt? Projektant není pouze zručný kreslíř schémat! Navrhne a propočítá vaše představy a vdechne jim první tvář. Čím mi vlastně bude projektant prospěšný?
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Jak vybrat projektanta?

Jan Franěk

Mnoho lidí odpoví, že podle toho jak má kdo čas na vaší zakázku. Protože stejný problém jako je s řemeslníky, tedy že momentálně se těžko shání, máme i s projektanty. Tedy že jich není dostatek a dost dlouho se čeká než přijdete na řadu. Sice mám svá želízka v ohni, jak se říká, ale i přesto to není vždy jednoduché.

Jinak od projektanta očekávám odborné znalosti a samozřejmě i kvalitní výstup, čili projekt. Jsem úplně alergický na uniprojekty, kde se nedozvím nic důležitého, "malůvky" jsou jen aby se neřeklo a většina jmenovaných norem už několik let i desetiletí neplatí.

Jako velké plus beru, když s vámi projektant i komunikuje a je ochoten přizpůsobit projekt aktuálnímu dění na stavbě, nebo umí poradit či vysvětlit co a jak, případně proč.
Ale už jsem se setkal i s tím (ESE) že to prodal a už ho víc nezajímá a nebude se o tom se mnou ani nikým jiným bavit.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

J Lhava

Dvanact let stary clanek? Hmm ...
Jinak na danou otazku je tezka odpoved. Sam bych nevedel.

Lze doporucit snad jen vyzadat si nezbytna opravneni a nejake reference.
A v tom co predlozi na ukazku si namatkou zkontrolovat platnost predpisu, ktere zminuje ... coz uz samo o sobe diskvalifikuje velkou radku adeptu :-)