• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 20:00

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Věděli jste, že i na našem uzemí došlo k vážné havárii na jaderné elektrárně?

Started by Jan Franěk, 23.08.2017, 15:04

previous topic - next topic

Jan Franěk

Tato zpráva mě zaujala. Do dnešního dne jsem o tom nevěděl.

Jaderná elektrárna v Jaslovských Bohunicích nedaleko slovenské Trnavy byla první svého druhu na území někdejšího Československa. Zároveň se ale postarala o největší jadernou katastrofu v Československu. A ačkoliv její příběh vyplynul na povrch až mnoho let po tragických událostech, mezi Čechy i Slováky zůstal dodnes prakticky zapomenut.

Zdroj zde
Zdroj: http://magazin.eurozpravy.cz/199029-pri-nejhorsi-jaderne-katastrofe-na-nasem-uzemi-umirali-lide-pribeh-hrdinstvi-utajili-komuniste/
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Lukas55555

David Hruda

Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Vít Rotrekl

Na toto tema koloval jeden černý vtip.
Otázka : Co se stane, když bouchne JE Jaslovské Bohunice?
Odpověď: No jen si s bratry slováky vyměníme hymnu. My bude zpívat na Tatrou se blýská a Slováci Kde domov můj.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Zdenek Rajmont

Quote from: Jan Franěk on 23.08.2017, 15:04
Tato zpráva mě zaujala.

To jsi objevil Ameriku.

Quote from: Vít Rotrekl on 23.08.2017, 19:20
Na toto tema koloval jeden černý vtip.
Otázka : Co se stane, když bouchne JE Jaslovské Bohunice?
Odpověď: No jen si s bratry slováky vyměníme hymnu. My bude zpívat na Tatrou se blýská a Slováci Kde domov můj.

Totéž se říkalo o opačně Mochovcích.
Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz

Miroslav Minařík

Inu, nutno si přiznat, že jsme atomově osmahnutí a tudíž máme nárok na to být divní.
(dance)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Lukas55555