• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 10:26

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaká je praxe v připojování stavenišť náhradními zdroji?

Started by Autorský článek, 29.09.2017, 10:02

previous topic - next topic

Autorský článek

K čemu přihlížet při napájení staveniště z náhradního zdroje
    Ja jakých okolností lze použít pro staveniště náhradní zdroj elektrické energie? Lze použít záložní zdroj pro všechny stavby bez vyjímky? Z jakého dokumentu se dozvím podrobnosti o bezpečném postupu odpojení napájení stavby od veřejné energetické sítě? Od jakého výkonu transformátoru, který napájí staveniště se musíme postarat o kompenzaci?
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Jaká je praxe v připojování stavenišť náhradními zdroji?

František Šohajda

Zažil někdo náhradní zdroj na stavenišťi?

Já zatím ne! :-\
Když nepůjde stavenišťní rozvod (třeba porucha vn) nic se neděje...Zedníci jdou na pivko.. ;D ;D
Staveniště není nemocnice!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

František Bernard

Napájení stavby náhradním zdrojem jsem zažil několikrát. Při stavbě transformovny pro napájení stavby sídliště to jinak nejde. Představte si pane Šohajdo, sídliště Prosek v Praze. Uprostřed vzniká transformovna, která bude napájet nejdříve celou stavbu1. Další trafostanice přibudou čase. Znamená to ráno se brodit blátem Na stavbu, nastartovat agregát a makat. Potom zase blátem do převlékárny a teprve domů. Při rekonstrukcích transformoven se také v mnoha případech náhradní zdroje používají.

František Šohajda

Quote from: František Bernard on 30.09.2017, 20:06
Napájení stavby náhradním zdrojem jsem zažil několikrát. Při stavbě transformovny pro napájení stavby sídliště to jinak nejde. Představte si pane Šohajdo, sídliště Prosek v Praze. Uprostřed vzniká transformovna, která bude napájet nejdříve celou stavbu1. Další trafostanice přibudou čase. Znamená to ráno se brodit blátem Na stavbu, nastartovat agregát a makat. Potom zase blátem do převlékárny a teprve domů. Při rekonstrukcích transformoven se také v mnoha případech náhradní zdroje používají.

No právě se ptám, protože u nás vždy , i když se třeba opravuje transformovna,
napojí distributor pojízdné trafo vn/nn...Vždy je přívod, jen ho upraví na sekčáku a
zapojí provizorně.
Nebo s předstihem udělají přívod nn nebo vn.....
Proto jsem náhradní zdroj ještě neviděl!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Lukáš Rotrekl

Ražba královopolského tunelu - v případě výpadku bez osvětlení, bez větrání, vzhledem k využívání manipulační techniky se spalovacími motory dost problém, jen vyklizení tunelu.

Nadzemní stavby v tomto asi nebudou nějaký extra problém, pokud nepůjde o nějakou technologii výstavby s potřebným přesným časovým technologickým postupem.
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.