• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 20:14

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Rychlodobíjecí stanice loni dodaly téměř půl milionu kWh elektřiny

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 19.03.2018, 08:02

previous topic - next topic

Jaroslav Molák

Nevím jak je to stará informace, ale 500 MWh je plivnutí do vody, nebo ten údaj je chyták? 
Já mám auto diesel výkon 125 kW, střední třída. Malý vůz potřebuje pro pouhý pohyb (rychlost hraje velkou roli) alespoň 35 kW.
E-on nabízí sazbu 3Kč/1kWh. Říká také, že  1 jízdní kilometr přijde na  40 haléřů?
Je to dobrý marketingový tah ze strany zřizovatele  stanice?
Pokud není investováno do obnovitelných zdrojů, je provoz elektromobilu v domácnosti přepychem. Navíc to vyžaduje kontrolované nabíjení.
Domnívám se, že nabíjení ve veřejných stanicích není také zadarmo.
Stačí jen počtářské schopnosti a zjistíte, že diskuze je o něčem jiném.
Jeden můj kolega vlastní elektromobil už 4 roky. Provoz hradí z nákladů firmy, jinak říká, že jízda je daní z pocitu výjmečnosti, navíc z titulu nekontrolovaného nabíjení a výměny baterií.

Roger

Quote from: Hugo K. on 22.03.2018, 09:13
Zajímavý článek.

Www.technet.idnes.cz/jak-se-vyrabi-palivo-budoucnosti-vodik-pro-auta-i-elektroniku-p6d-/tec_technika.aspx?c=A080127_234744_tec_technika_vse

Zajimavy clanek pres deset let stary.

A az budeme mit vice znalosti, tak si muzeme vyrobit cokoliv, vodu, vodik, kyslik, ve vesmiru je materialu temer nekonecno a straseni, ze dojdou fosilni paliva? Jde o to znalosti rozsirit drive, nez dojdou, jsou tu na prechodnou dobu.