• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 20:13

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

WAGO: Zásadní inovace u svorek řady 221

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 17.04.2018, 09:02

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

Je tu nová Wagosvorka typu 221! Zásadní změnou u ní je schopnost spojovat slaněné nebo pevné vodiče až do 6mm2! Spolehlivost předchozího typu je ověřena a není tedy mnoho důvodů nevěřit novému modelu. Na pultech se objeví v druhé polovině roku. Podle slov Jiřího Ticháčka s přícházející novinkou bude k dispozici i související příslušenství. To totiž bylo vyvíjeno již pro předchozí řadu krabicových svorek 221 ...
    Zdroj: zde...

[video]/video/2018/160326_a18_wago_221_.mp4[/video]

Co pozitivního a konstruktivního byste doplnili k této informaci?

Milan Hudec

Rozhodně se u konkurence páčky neotevírají tak často skorosamovolně.

Miroslav Minařík

Quote from: Milan Hudec on 17.04.2018, 22:14
Rozhodně se u konkurence páčky neotevírají tak často skorosamovolně.

Nosím v saku asi pět těchto svorek od AMPERu a ještě se mi žádná neotevřela. Můžeš být trošku konkrétnější tím "často skorosamovolně"?

Apropo u které konkurence?
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jiří Schwarz

Musím potvrdit myšlenku Milana H. i když bych asi nepoužil výraz samovolně.
Ty svorky sice mají jakousi aretaci v zaklapnuté poloze, ale stačí málo a u svorky, ve které je vodič na horní hranici dovoleného průřezu stačí velmi málo k tomu, aby se při manipulaci s vodiči v krabici nějaký vodič o páčku opřel a tlakem na vodič došlo k otevření svorky.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Miroslav Minařík

Quote from: Jiří Schwarz on 18.04.2018, 10:28
Musím potvrdit myšlenku Milana H. i když bych asi nepoužil výraz samovolně.
Ty svorky sice mají jakousi aretaci v zaklapnuté poloze, ale stačí málo a u svorky, ve které je vodič na horní hranici dovoleného průřezu stačí velmi málo k tomu, aby se při manipulaci s vodiči v krabici nějaký vodič o páčku opřel a tlakem na vodič došlo k otevření svorky.

Takže s vodičem v kleci k tomu dochází? U prázné svorky určitě ne.
.

....

Milan Hudec

Ano Jirka to popsal podrobněji.
Měl jsem raději páčkové s baculatým tělem, u nich byla jistota nepootevření, u nové řady svorku převážu pro sichr izolačkou, ale není to s ohledem na pozdější ulepenost v krabici ono.
Název konkurence dodám.

Jiří Schwarz

Quote from: Miroslav Minařík on 18.04.2018, 11:24
Takže s vodičem v kleci k tomu dochází? U prázné svorky určitě ne.

Dej si do svorky drát, nejlépe čtyřku, a pohraj si s páčkou :-)

Už jsem použil i kousky bužírky přes celou svorku
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!

Jiří Schwarz

OBO má trochu menší páčku, takže je tam šance na popsaný problém menší (ale je jen do průřezu 2,5mm2)

Milan Hudec

SDKF
Nejsou průhledné, ale fak se neotevírají.

Juraj Rojko

SDKF vs OBO - není to samé, jen v jiné barvě plastu?

Zdeněk Friedrich

SDKF eleman jsou průhledné i neprůhledné, ale jenom do 2,5, teď jsem si vzpomněl, že někde v šuplíku mám vzorek, zasunul jsem 3x2,5 a při různém natáčení a verglování nevyskakují.  

Milan Hudec

Quote from: Zdeněk Friedrich on 18.04.2018, 15:52
SDKF eleman jsou průhledné i neprůhledné, ale jenom do 2,5, teď jsem si vzpomněl, že někde v šuplíku mám vzorek, zasunul jsem 3x2,5 a při různém natáčení a verglování nevyskakují.  

Tak pokud existují i průhledné, pak je to dobrá volba, ty OBO vypadají také dobře.
Pro průřezy větší pak Wago.

Miroslav Minařík

Quote from: Milan Hudec on 18.04.2018, 11:47
Ano Jirka to popsal podrobněji.
Měl jsem raději páčkové s baculatým tělem, u nich byla jistota nepootevření,

Jo, z těch mám zapojených mnoho krabic. Ty páčky se musely hodně páčit aby se otevřely!
.

....

Zdeněk Friedrich

Quote from: Milan Hudec on 18.04.2018, 19:10
Tak pokud existují i průhledné...

Existují.

Milan Hudec

Quote from: Miroslav Minařík on 18.04.2018, 20:13
Jo, z těch mám zapojených mnoho krabic. Ty páčky se musely hodně páčit aby se otevřely!

Nectnost nové řady je logickou daní za minituarizaci, která zdá se přesáhla mez.
Ale jak vidno trh nabízí alternativní výrobky do 2,5mm, což je si dovolím tipnout postačující pro většinu domovních aplikací.