• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:36

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak rozumně zrecyklovat starou jadernou elektrárnu?

Started by Jan Franěk, 25.04.2018, 08:31

previous topic - next topic

Jan Franěk

25.04.2018, 08:31 Last Edit: 25.04.2018, 14:24 by Miroslav Minařík
http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/obrazem-miliardy-splachnute-do-ryna-nemci-nakonec-udelali-z-jaderne-elektrarny-lunapark-1346008?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Docela zajímavé řešení. Osobně bych něco podobného rád viděl u uhelných elektráren.

I když mě po podobných tvrzeních vždycky napadne věta z jednoho "kultovního" filmu. No a dělníci (horníci) nebudou mít co žrát.  ;D
Tak možná je přeškolit na "světský"  ;D (dance)
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Jan Kelbich

V mých představách bych očekával, že projekt takového rozsáhlého díla jako je jaderná elektrárna zahrnuje nejen stavbu a provoz, ale i demolici po ukončení životnosti. Ale je to jen moje představa.

Quote from: Jan Franěk on 25.04.2018, 08:31
Tak možná je přeškolit na "světský"  ;D (dance)

Přikládám něco k pobavení.
Digital IC design engineer, zajímací se též o silovou elektrotechniku

Fuk Tomáš

V tomto případě se ovšem nejedná o recyklaci staré jaderné elektrárny, nýbrž elektrárny nikdy nespuštěné (nenaládované palivovými články). To je asi tak 1% problému s recyklací skutečné elektrárny.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jan Franěk

Quote from: Fuk Tomáš on 25.04.2018, 23:42
V tomto případě se ovšem nejedná o recyklaci staré jaderné elektrárny, nýbrž elektrárny nikdy nespuštěné (nenaládované palivovými články). To je asi tak 1% problému s recyklací skutečné elektrárny.

Máš pravdu. Taky bych nechtěl aby si mé děti hrály v Černobilu  8) .  Celé je to spíš nadsázka a malá inspirace že když se chce, může jít pomalu všechno. Prostě mě to jen velmi zaujalo.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Pavel Ryšavý

Co Three Mile Island? Tam se druhý blok už rozebírá. Určitě by se dalo něco dohledat.
Smysl pro humor - znak ducha bystrého
.45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70

Rozmahel Vladimír

Téma je vážnější, než by se zdálo...
Ve Fukušimě stále teče jaderná voda do moře. A v tisku ani zmínka...

Pavel Ryšavý

26.04.2018, 11:39 #6 Last Edit: 26.04.2018, 11:56 by Pavel Ryšavý
Quote from: Rozmahel Vladimír on 26.04.2018, 11:30
Ve Fukušimě stále teče jaderná voda do moře...

Zdroj? (Já jen že na www.tepco.co.jp nic není, akorát, že snižují čerpání vody z podzemí na 1/4 poté co se rozjela ledová stěna)
Smysl pro humor - znak ducha bystrého
.45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70

Milan Illek

Quote from: Rozmahel Vladimír on 26.04.2018, 11:30
Téma je vážnější, než by se zdálo...
Ve Fukušimě stále teče jaderná voda do moře. A v tisku ani zmínka...

Před časem, když to bylo aktuální, jsem se setkal na bioplynové stanici s nápisem:
Fukušima :D