• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:45

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je opravdu nutné uzemnit vanu?

Started by Marek Laube, 25.01.2007, 00:41

previous topic - next topic

Hugo K.

Máte v domě starší inslaci TN-C, provedenou v mědi. Rozhodnete se zvýšit svoji bezpečnost výměnou zásuvky za zásuvku s proudovým chráničem. Co je na tom odpudivého ?

hychykyry 1

Quote from: Hugo K. on 23.11.2017, 11:50
Máte v domě starší inslaci TN-C, provedenou v mědi. Rozhodnete se zvýšit svoji bezpečnost výměnou zásuvky za zásuvku s proudovým chráničem. Co je na tom odpudivého ?

Je to tak, je to starší činžák kde někdy  těsně před revolucí proběhla výměna ele rozvodů a nedávno bylo toto "vytuněno" chráničozásuvkou.
Bohužel pod vanou není žádný zmnící bod ani vodič kam ji připojit.
Řeším tedy zda to lze pouze napojit na posvařovaný rozvod UT?? Nebo dát raději plastovou vanu? (to se mi nechce, máme psa ten ji poškrábe...)

Hugo K.

Nejlepší způsob je obětovat pár peněz za revizního technika. Připojit vanu k nějakým trubkám je sice snadné řešení ale po těch trubkách k vám může dojít též nemilé překvapení od souseda.
Psovi koupíte menší pytel granulí a revizák vám navrhne nejlepší řešení.

hychykyry 1

OK, díky. Takže na trubky tedy ne. To jsem potřeboval vědět.

Fuk Tomáš

Quote from: hychykyry 1 on 23.11.2017, 15:36
OK, díky. Takže na trubky tedy ne. To jsem potřeboval vědět.
Komu není rady, tomu není pomoci.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jan Franěk

Quote from: Fuk Tomáš on 23.11.2017, 18:08
Komu není rady, tomu není pomoci.

Přesně.

Zrovna podobné polorekonstrukce bývají zbastlené a plné problémů. ČAsto to dělá zednická firma při rekonstrukci jádra bytu a on přece Sergei už pár kabelů natahal. Hlavně že to bude levně.
Jak to dobře a hlavně bezpečně vyřešit by měl rozhodnout RT na místě. Takto na dálku to podle mne prostě nepůjde. Máme zde mnoho neznámých.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585