• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Potřebuji pro kolaudaci domu nutně projekt elektroinstalace?

Started by J. Nováková, 02.02.2007, 19:59

previous topic - next topic

Otakar Dosbaba

Naprostý souhlas s panem Karvánkem! Kdy konečně dojde všem zde přítomným odborníkům, že v případě rad laikům bychom měli táhnout za jeden provaz a hlavně jim nemotat hlavu! Když se budeme dohadovat mezi sebou, je to něco jiného, páč všichni budeme vědět, o co jde při různých výkladech jednoho termínu, praxi, různých elektrikářských zvyklostí apod. Laici se však takto odsud dozví nakonec úplné prd.

Jan Šlosárek

To Bartoš:
Opět další nic neříkající blábol,kterým jste nás obšťastnil. Člověče co to melete: "pokud RT
dělá revizi podle normy..... Podle čeho by tu revizi asi mněl dělat?Nedělejte tady školení ze st.zákona.Tak nebyl problém předložen.Základní otázka zněla: musí být dokumentace..... Znovu opakuji musí,pokud na tuto stavbu je třeba vypracovat výchozí RZ.Ano je zde možnost " Fasulis" ale ani ta nevylučuje to první.Panu Karvánkovi začíná unikat smysl vašich výlevů.Mně už dávno unikl a na ty vaše demagogické příspěvky je dle mého názoru odpovídat škoda času.
Když venku prší, dají se dělat jen dvě věci a já karty nehraji...

Petr Doležal

A než se ta diskuse ukončí, tak ještě jeden zajímavý konkrétní zákon:
499/2006 Sb.    (sloh)
Vyhláška o dokumentaci staveb
Platná od 1.1.2007
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Jiří Bartoš

19.02.2007, 23:51 #39 Last Edit: 21.08.2010, 13:17 by Miroslav Minařík
To Doležal: Díky, příležitostně si přečtu (i když je to tedy vyhláška a ne zákon).

To Šlosárek: Možná jsem to špatně formuloval, takže opravuji svou větu: "Pokud norma, podle které dělá revizák revizi, obsahuje taxativní seznam dokladů ..."

To Karvánek: Je dost dobře možné, že jsem to trochu "vytrhnul z kontextu". Kromě prvních dvou odstavců jsem však pouze uvedl to, co je v tom zákoně napsáno. Možná to působí trochu schizofrenně, ale mně prostě vadí extrémy - nadbytečné bazírování na normách i tam, kde to není na místě, jakož i systematické kašlání na bezpečnostní a podobné požadavky. Proto mi prosím promiňte, že budu mít vždy tendenci mírnit nadšení revizáků pro jejich ideální řešení a současně tlačit na řemeslníky, aby se nesnažili to ošulit. Aurea via media.

To Dosbaba: Myslím, že jste nejvíc uhodil hřebíček na hlavičku. Je rozdíl, komu je sdělení určeno, a v tomto jsem skutečně nerozlišoval.

Obecně závěrem: Projekt elektroinstalace není nutným podkladem pro kolaudační řízení. To ovšem nevylučuje, že jí bude vyžadovat revizní technik provádějící revizi elektroinstalace, přičemž (kladná) revize elektroinstalace je v případech stanovených zákonem nebo pokud tak stanoví stavební povolení podmínkou pro (úspěšnou) kolaudaci.

V tuto chvíli svou účast v této diskusi ukončuji. ;)