• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 23:30

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Musí být hlavní vypínač v běžné zásuvkové skříni 230/400V?

Started by Žůrek, 05.02.2007, 19:23

previous topic - next topic

Žůrek

Setkal jsem se případem kdy revizní technik požadoval,aby se do zásuvkových skříní-plast, použité ve vnitřním provozu při výchozí revizi ,doplnil hlavní vypinač. Zásuvková skříň obsahovala 2xjistič 16/1A ,1xjistič 16/3A a 25/3A pro jištění jednotlivých zásuvek.Pokud to norma vyžaduje,v jakém ustanovení ČSN je to předepsáno?

Jiří Fuksa

To: Žůrek
Podle mne nemá revizní technik co požadovat. Pokud je něco špatně má napsat : Zásuvková skříň není vybavena hl. vypínačem, což je v rozporu s ČSN ....... čl......
Marně přemýšlím, zda jsem již někdy viděl zásuvkouvou skříň s hl. vypínačem, ale myslím, že ne. Řekl bych, že tam hl. vypínač být nemusí.

Rozmahel Vladimír

Ano to je pravda. Každý kdo napadne nějaké řešení musí vždy uvést jaký předpis či nařízení je porušeno. Jinak je jeho vyjádření neprůkazné.

Kamil Novák

A navíc, jestliže je ona zásuvková skříň vybavena typovým štítkem výrobce, je to tedy výrobek, za který si výrobce plně odpovídá a žádný RT mu do toho nemá co kecat. (plc)

Jestliže jde o No Name bastl, tak by se měl v první řadě shánět po štítku nebo dokumentaci.
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj