• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Kámoš říká že máme blbě udělanou instalaci ale já myslím že je udělaná dobře.

Started by K. Matuš, 01.04.2007, 22:46

previous topic - next topic

K. Matuš

Udělali jsme novou elektriku a zlobí nám žárovky.

Svítí dost slabě a občas přestávají svítit úplně.
Televize i rádio jde normálně ale třeba varná konvice vaří hrozně dlouho. Elektrický sporák raději nepoužíváme,
protože to smrdí.
Ohmetrem jsem jednou naměřil 168,263 voltů a mělo by bejt 360, ne?
U sousedů vše funguje normálně.
Kámoš říká že máme blbě udělanou instalaci, ale já myslím že je udělaná dobře.

Páčka nám vypadla jen několikrát,
ale teď už drží.
Poraďte prosím.

Mařík Pavel

Podle Vaseho popisu nepredpokladam, ze jste vzdelan v oboru elektro. To neni prosim mysleno jako urazka, nybrz jen jako konstatovani. Pisete, ze mate novou elektroinstalaci. Ma tato elektroinstalace revizi? Pokud ne, delal ji alespon zkuseny pracovnik v oboru elektro? Pokud ano, reklamujte, pokud ne, povolejte revizniho technika elektro, popripade zkuseneho pracovnika v oboru elektro. Lepe nez vyhoret ci prijit k urazu, zkontrolovat, opravit.
Preji hezky den a neblikave zarovky  ;)

Jiří Fadrný

Myslíte správně, mýlí se kamarád.  Popisované problémy vznikají nejspíš nepravidelnými otáčkami kol  větrných elektráren.  Na tento problém je každá rada drahá.  Zkuste se podívat do kalendáře, kterého je.

Martin Lauko

Pokusím se přispět alespoň jedním příspěvkem. Nedávno jsem řešil v bytě podobný problém. V bytě je udělaná nová elektroinstalace a tak jsem předpokládál, že co je nové je také funkční. Když mi světla začala "poblikávat" docela jsem se hrozil a opravdu jsem něvěděl co s tím.Fázovou zkoušečkou jsem zjistil, že by mělo být vše v pořádku a to zejména jsem se zaměřil na jistič. Ale problém se znovu objevoval. Zkusil jsem jen tak už z nouze zapojit světla na druhý světelný okruh a ejhle ono to začalo fungovat. Tedy problém byl v jističi ikdyž byl nový a fázová zkoušečka nic neprozradila. Muselo to být vadnou konstukcí, kontakty nedoléhaly nebo něco podobného. Tedy rada zní pokusít se zapnout okruh na jiný nebo rovnou jistič vyměnit.
Poznámka: větrná elektrárna je hloupost :)

Lukáš Rotrekl

No možná jse o apríl. Potom dobrý.

jinak:
Jednoznačně problém pro elektrikáře!! Takže jikoliv sám, ale někdo kdo tomu rozumí. Dle toho co popisuje se domnívám, že je někde uvolněný nebo úplně přerušený N vodič.......Ale nejde to tvrdit, protože když měříte napětí ohmmetrem, tak nevím jestli jste 168V změřil správně.

POZOR elektřina kope, a elektro profese jsou ne náhodou živností vazanou na odbornou kvalifikaci..... !!
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Zdeněk Pikhart

Souhlasím s panem Fadrným a kontaktoval bych ČEZ. V Temelíně jsou stále problémy a vítr fouká také nepravidelně.
revize, montáže a opravy převážně v občanské výstavbě a průmyslových provozech

Jiří Schwarz

S ohledem na některé neodbornosti v původním příspěvku mohu doporučit jen jedno:
- otevřít rozvaděč
- páčkou na hlavním jističi udělat CVAK směrem dolů
- kontaktovat revizního technika nebo elektromontéra s potřebným vybavením
- nechat celou instalaci a přípojku překontrolovat.

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

K. Matuš

Prý to bude tím, že mám elektriku natahanou kabelama SYKFY 6x0,5mm2. Ty vypadlý páčky shodila nějaká izolační pevnost nebo co.

Ano, byl to pokus o apríl, protože elektrikáři snad mají smysl pro humor. Přesto díky všem za ochotu pomoci nějakému K. Matušovi. Příště nějspíš takovou instalaci zrealizuji a pozvu nějakého RT, možná se dozvím několik nových sprostých slov...

David Bajer

Ježiš nenapadlo vás nikoho, že si z vás dělá prdel??! Tenhle dotaz byl vytvořen jako vtip a vy na něj vesele odpovídáte. A když někdo z vás napíše něco jako vtip, např. "že je to kvůli otáčkám v elektrárně", tak vy to vezmete vážně a ještě vyvracíte, že to tak být nemůže. Ale jako povedená povídka :D a ostatní komentáře.

Kamil Novák

TO Bajer :
A Vy jste hned z prvotního dotazu poznal, že jde o pokus o žert ?
Sdělíte jak ?  :-\
Myslíte, že se popisovaná situace nemůže stát ? Kdybyste měl jen pár let praxe v domovních instalacích tak zjistíte, že to není žádné sci-fi.

Nebo jste tento příspěvek 1,5 roku analyzoval a dnes jste toho, kdo se zde tehdy uvedl jako K.Matuš, odhalil ?  ??
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Jaromír Urbanec

Quote from: Kamil Novák on 18.12.2008, 08:54
TO Bajer :
A Vy jste hned z prvotního dotazu poznal, že jde o pokus o žert ?
Sdělíte jak ?  :-\
Myslíte, že se popisovaná situace nemůže stát ? Kdybyste měl jen pár let praxe v domovních instalacích tak zjistíte, že to není žádné sci-fi.

Nebo jste tento příspěvek 1,5 roku analyzoval a dnes jste toho, kdo se zde tehdy uvedl jako K.Matuš, odhalil ?  ??

přesně tak, ve starší zástavbě i mimo romské komunity naprosto běžná záležitost (zle)

Jirka Š. Svejkovský

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Pavel Horský

Za tu dobu co pravidelně pročítám tyto diskuse, bych se vážně ani moc nedivil, kdyby to provokace nebyla a tazatel by to myslel naprosto vážně.
Myslím, že už dnes by se z některých dotazů a odpovědí dala docela dobře napsat kvalitní knížka k pobavení elektroveřejnosti.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

KORTALL

kohump

Věřím,že se to mohlo stát,někdo se dá i do toho,čemu nerozumí.

Palo K

Súhlasím, že podobné popisovanie problému je časté a je vidieť, že ľudia ktorý toto fórum čítajú sú ochotný pomôcť, prispieť radou, názorom. Ako prvý apríl - dobý pokus.
Pre pobavenie, pridám skúsenosť - volola mi pani, že jej v jednej izbe bliká svetlo a vyhadzuje poistky, pri prvej prehliadke sa javilo vsetko OK, az pri ďalšej som zistil, že má v šťukátorovom strope od myší prehryzenú izoláciu  :D.