• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

03.01.2026, 13:38

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Co je to běžná kriminalita ?

Started by Petr Doležal, 18.10.2007, 09:51

previous topic - next topic

Petr Doležal

18.10.2007, 09:51 Last Edit: 18.10.2007, 10:01 by Petr Doležal
V nové ČSN CEN/TR 13201-1 se mimo jiné intenzita osvětlení pěších a cyklistických komunikací a podchodů odvíjí od rizika kriminality, buďto od běžné a nebo od vyšší jak běžná. Pokud jste se tím zabývali, ukojilo vás příslušné ředitelství Policie ČR ? Dokázali to na dané lokalitě specifikovat ? Sdělili vám i způsob, jak tomu došli (pragmatický algoritmus) ? 
A nebo stylem: Jó, hlavní nádraží, tak to bude zvýšené riziko.
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Jaroslav Hasala

Podle mého soudu by si toto měl určit zadavatel zakázky.
elektromontážní firma, revizní technik E2/A
specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.
tel. : 603 355 919
email : jarda@hasala.cz

Petr Doležal

(jupi)
To se povedlo, zadavatelem jsem já, resp.firma, ve které jsem projektantem. A kdo mi to řekne ? Management, montér či kantýnská ? Nedělejme si iluze o jejich kvalifikaci. Jistě budou dobrými ekonomy, zručnými řemeslníky či vynikající kuchařkou, ale odborně ?  Proto se ptám na nejpřirozenější zdroj informací, t.j. policii.
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Jaroslav Hasala

Měl jsem na mysli investora, ten pro koho se to dělá ... Pokud jde o veřejné prostory, potom asi obecní nebo městský úřad...
Tyto informace jsou ale většinou všeobecně známé, souvisí to např. s výskytem našich nepřizpůsobivých spoluobčanů... ;)
Dal by se udělat jednoduchý test :
Vzít do jedné ruky mobil a do druhé peněženku a po soumraku vyrazit na dotyčné místo. A pokud vás do půl hodiny nikdo neokrade, bude to v pohodě ... :)
elektromontážní firma, revizní technik E2/A
specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.
tel. : 603 355 919
email : jarda@hasala.cz