• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:38

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Kde sehnat podklady (otázky) k vyhl. 50?

Started by Doležálek, 23.10.2007, 12:25

previous topic - next topic

Doležálek

23.10.2007, 12:25 Last Edit: 06.02.2009, 23:21 by Fuk Tomáš
Neměl by náhodou někdo někde nějaké otázky ke zkouškám k vyhl.50/1978 §5,6,7 a 8??? Potřebuju je jen pro inspiraci k vytvoření svých vlastních :(...

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

eboss

Problem je v tom, ze neexistuji jednotne otazky.
Posledni kloudna kniha tohoto typu byla tusim od Jiriho Sajnera, co by jednoho z tvurcu vyhl. 50/78 Sb.
Od te doby existuje hromada ruznych prirucek. Ale kazdy prezkusujici ma svou zkusebni koncepci. Proto se ptejte toho, kdo vas bude prezkusovat.

Michal Kolesa

Quote from: Petr Doležal on 23.10.2007, 12:51
A tady ?
http://elektrika.cz/testy

Jsou ty testy dle aktuálních norem ?

Quote from: Administrátor fóra, čistič on 23.10.2007, 21:48
Od te doby existuje hromada ruznych prirucek.

Jednu jsem si nedávno koupil (od nakladatelství in-el) a jen co jsem ji otevřel, přešla mě na všechno chuť -> Zjistil jsem co vše jsem od školy zapomněl

Petr Doležal

Tazatel to chtěl jako INSPIRACI pro vytvoření vlastních otázek. Předpokládám, že při vlastním stylizování otázek bude mít vedle sebe otevřené aktuální normy.
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

eboss

Posetily ten, kdo si mysli, ze jednou za cas koupi a precte jednu prirucku.

Toto je nekonecne story.
Da to peknou fusku se udrzet v tomto jedoucim vlaku.

PPPPPPavel

12.11.2008, 10:06 #6 Last Edit: 06.02.2009, 23:20 by Fuk Tomáš
Nemáte někdo vypracované otázky k této vyhlášce k letošnímu roku? Pokud ano pošlete mi je na e-mail.

Josef Drda

To : Doležálek a PPPPPPavel
V přílloze  najdete testy  pro revizáky ( z ITI Praha ) tak si jen upravte ....   ;)

To : admin   (jednicka)
Udržet se v našem oboru stojí   mnoho času a peněz .
Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstalací. 
Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovací strojů na plasty včetně jejich periferií.
Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...

Radek Štrubl

Zkuste otázky Polabské Školící a  Informační Středisko Zkušební testy podle vyhlášky č 50-1978Sb. o odborné způsobilosti v elektrotechnice .A to 6 doplněné vydání.

František Šohajda

Quote from: Doležálek on 23.10.2007, 12:25
Neměl by náhodou někdo někde nějaké otázky ke zkouškám k vyhl.50/1978 §5,6,7 a 8? Potřebuju je jen pro inspiraci k vytvoření svých vlastních :(...

Pokud jste elektrikář a v oboru alespoň pracujete, nevidím sebemenší problém si udělat své otázky podle ČSN a zákonů!!
To je to nejmenší pro provedení školení 5O Vyhl.! (norm)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...