• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

05.01.2026, 12:47

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Existují zóny na samostatném WC se sprškou?

Started by ZSvoboda, 30.10.2007, 10:52

previous topic - next topic

ZSvoboda

30.10.2007, 10:52 Last Edit: 27.10.2010, 00:34 by Jaroslav Borovec
Bidetová sprška vede z podomítkové baterie za WC. Pokud zóny existují, jaký mají tvar?

Michal Slabý

Bidet jako takový žádná norma neřeší. Vždy jde o prostor jako celek. Záleží na každém konkrétním případě. Předpokládám, že po skončení prací si necháte vypracovat revizi. Tak se dohodněte s RT jakou má o tomto prostoru představu.
Revize E1B

ZSvoboda

Děkuji za reakci. Samozřejmě mi jde o WC jako celek, takže jsem myslel spíš obecná pravidla typu: vypínač musí být alespoň 60 cm od nejbližší hrany WC apod. Radši bych měl jistotu, že nebudu muset nechat předělávat i elektriku, než abych hledal RT s "vyhovujícími" představami. Navíc asi ne každého napadne zvát si revizáka, když se vlastně elektřina nemění.

Jiří Sedlmajer

Já bych dotaz trochu konkretizoval ...
jsou dodávány místo bidetu jen malé spršky,.Vedle nebo za WC je vývod (třeba i z průtokáče), na který se napojí přes kohout sprchová hadice,na konci se sprškou (nebo tryskou). Mimo provoz je sprška zavěšena na háčku na stěně,vedle kohoutku. Viděl jsem to i v cizině, na veřejných WC a hotelích (Tunis).
Pro méně chápavé -  sprchuje se pouze část zadní části těla a v sedě na míse  :o))

Možná toto měl tazatel na mysli. A teď raďte vážení? Je v celém prostoru WC zóna O nebo 1 nebo se 332000-7-701 neuvažuje ?   

ZSvoboda

To Sedlmajer: přesně toto jsem měl na mysli

Jen bych jeste dodal, ze např. svému potomkovi jen tak nevysvetlím, že se sprchuje pouze část zadní části těla a v sedě :), to radši zkusím manželce vysvětlit, ze neni rozumné přemísťovat vypínač ventilátoru téměř k míse, aby na něj z ní pohodlně dosáhla. Takže původně dotaz trochu alibisticky vznikl z důvodu, abych mohl říct: Podívej, tady se píše, že to tak nesmí být!