• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Mohu napájet lampičky přes stíněný kabel?

Started by HonzaTichy, 04.12.2007, 11:37

previous topic - next topic

Martin Novák

A znate polsky vyrobek pod nazvem Energy Saver? Taky skvost...

Jeden chlap ze Slovenska to koupil, rozebral a popsal. Kdyz jsem to cetl, chechtal jsem se snad hodinu...

http://www.balu.sk/energysaver/index.html

Pavelka Květoslav

Ktěm podložkám na postel ... asi paní měla doma nebo spíš pod domem spodní vody,které se mohou dokonce křížit , některým lidem to vadí a cítí a projevuje se to nevyspalostí a bolestí hlavy . Pak přijde odbornice s tyčkama , měří spodní vody , jak je to silný atp. , pak se zeptá jestli to chceme řešit , tak jsme řekli ano , paní doporučila podložky pod prostěradlo ze speciálního materiálu který nic nepropustí , tudíž nás ochrání ...mimochodem tyto podložky by nás vyšly cca na 80 000 .- , ale nemusejí se připojovat na kolík  ;) , pak nám nabídla ochrannou pyramidu , na název si již nevzpomenu , ale cena jen 16 000 .- , pyramidka měla rozměry asi 3cm x 3cm , ale dala by nám 4 ks  ;D , jooo měli jsme taky takovou paní doma ,ale nic nevyřšila 
,ale spodní vody,to je věc,jsou lidi kterým zní opravdu bolí hlava...

Jan Alin

Quote from: Pavelka Květoslav on 07.12.2007, 09:17ale spodní vody,to je věc,jsou lidi kterým zní opravdu bolí hlava...

Jo to je pravda, pod barákem máme spodní vody a jednou za čas se rozhodnou vystoupat nahoru a zaplavit sklep zhruba do 1m. Je to zaplaveno cca za hodinu, pak to drží hladinu no a pak během hodinky je to fuč. Pokud máte v tom sklepě úrodu za celý rok tak z toho pak bolí hlava, nehledě na to že jít metrovou hloubkou v ledové vodě pro deset brambor na oběd je na infarkt  :D.

Jinak jsem asi dost necitlivý jedinec a nikdy jsem na sobě nepozoroval žádný z těchto neměřitelných vlivů ale nepopírám že někdo něco cítit může.
Ale pokud chcete ukázat proutkaření v praxi tak jsem se to naučil imitovat dost dokonale, na ukázku dobré a přesvědčivé výsledky ovšem vodu ode mne nečekejte, jen představení  ;).

Pavelka Květoslav

Já osobně to taky necítím , ale neříkám , jakmile se vyspím někde jinde , tak se vyspím mnohem lépe  8) Ale návštěvy co knám chodějí , tak někomu se prostě rozbolí hlava a někomu ne , je to na jedinci ... a proutkaření , jestli se vám kříží spodní vody pod domem , tak proutkem to najdete , u nás stačí obyč kladívko se dřvěným topurkem , mezi dlaně uchopíte železo/ocel , podle toho jaké máte a v místě kde se kříží voda se roztočí , ale taky to neumí každej ... ale je to tak , to vám řekne leckterej instalatér ...

Jan Alin

Quote from: Pavelka Květoslav on 07.12.2007, 10:29
Ale návštěvy co knám chodějí , tak někomu se prostě rozbolí hlava a někomu ne , je to na jedinci

No po poslední návštěvě u nás bolela hlava jak návštěvu tak nás  ;D. Já myslel že to bylo tím co jsme vypili a ona za to může spodní voda, to si musím pamatovat. (beach)

Pavelka Květoslav

Poopiční stav znám velice  dobře ... problem se spodnima vodama se hodně řeší v Liberckém kraji , nevim odkud jsi ty , ptz tady se to ještě zhoršuje tim , že je tu velké množství radonu , ale co ti budu povídat , buď rád že se tě to netýká ...

Otakar

:)No já vám doporučím jednoho elektrikáře který dává na světelné obvody cyky 3*1mm :-\A na zásuvky cyky 3*1,5mm ,tak by byl i schponej vám tam ten stínenej drátek dáti,ale zadějc spěte v gumovým obleku.. ::)