• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Mohli byste mi odstranit závadu padajícího proudového chrániče?

Started by JJoseff, 26.12.2007, 12:11

previous topic - next topic

JJoseff

26.12.2007, 12:11 Last Edit: 04.03.2008, 23:37 by Administrátor fóra, čistič
U známého padá fíčko a to jenom někdy....
Mohli by jste mi prosím poradit jak tuto závadu odstranit?

Petr Mužík

Myslím, že na tuhle otázku vám odpoví každý tuhle odpověď: "Zavolat si kvalikovaného elektrikáře, lépe revizního technika s odpovídajícími měřícími přístroji, který vše proměří" U vypínajícího proudového chrániče (a navíc jen někdy  :-\) může být hned několik problémů----takže tímto zůsobem vám opravdu asi nikdo nepomůže.... :-[
Revizní technik E2A,E2B - Jihomoravský kraj - Břeclavsko
tel.: +420605/473004
email: petr.muzik@atlas.cz

kbulda

Konečně se někdo rozhodl dát správnou odpověď.
Karel

Jiří Hladký

Mapište, z kterého jste města, případně číslo mobilu a on už se někdo ozve a na místě to vyřešíte. Tohle nejde řešit na dálku. :o

Miroslav Zuna

To se mi stává také.Dělají to přepěťové ochrany zabudované v elektronických přístrojích 1.tř.ochrany (např.fax.PC apod.nebo 2.tř.ochrany s připojeným koaxiálním kabelem(např.TV,video apod.).Máte-li takové přístroje za proudovým chráničem,je o výpadek postaráno i při velmi krátkém přepěťí.Pomůže dát před proudový chránič citlivější přepěťovu ochranu,nebo zapojit elektroniku přes oddělovací trafo.

Miroš Jan

Pane Zuna, Vy jste to snad měřil, že tvrdíte že to dělají přepěťové ochrany  :o

No já bych si tak jistý nebyl. To totiž může dělat spoustu věcí, a né jenom přepěťovky. Třebas starší automatka, nebo el. boiler, nebo myčka.  :(
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Valter Mayer

Ja by som si dovolil menšie zhrnutie.

K vybaveniu prúdového chrániča môže viesť niekoľko príčin:
1) zvodové prúdy starších spotrebičov so zníženým izolačným stavom (práčky, bojlery, vykurovacie špirály v kotloch, ...)
2) zvodové prúdy odrušovacích filtrov v zariadeniach triedy I (PC, fax, tlačiareň, ...)
3) zvody na prepäťových ochranách inštalovaných ZA prúdovým chráničom (obvykle chránič D v zásuvke, chrániče na anténnych vstupoch, ...)

Riešil som už  prípady 1) aj 2).