• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Existuje zkoušečka nebo multimetr na proměření obvodů proudového chrániče?

Started by JJoseff, 01.01.2008, 14:43

previous topic - next topic

JJoseff

Mám dotaz ohledně nějaké zkoušečky nebo multimetru na proměření obvodů, jako zda jsou v pořádku...např. při vypadávání fíčka....

Jirka Š. Svejkovský

Z vašeho dotazu tuším, že jste v tomto oboru laik.
Chránič můža padat z mnoha důvodů - špatný izolační stav přívodního vedení, špatný stav spotřebiče (najsou tam náhodou kamna?), vadný chránič. Unikající proud multimetrem nezměříte, izolační stav také ne, chránič už vůbec ne. Na to jsou specializované a drahé měřáky.
Nejlepší řešení je elektrikář nebo ještě lépe revizák.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Miroš Jan

Pane JJoseff.

Jak píše kolega Svejkovský, je to přesně tak. Pokud to máte jako závadu doma, zavolejte si elektrikáře.
Já používám měřící přístroje, které nepatří do kategorie "OBI", ale do kategorie profi.
Pořizovat si drahé měřáky, z titulu proměření jednoho nebo dvou okruhů za FI, je dle mne zbytečnost. Pokud nejste zdělán v oboru, těžko budete hledat závadu, nebo ji opravovat.  ;)
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Jan Franěk

Souhlasím s kolegy. Na to jsou potřeba lepší(dražší) přístroje. ,které se vám nevyplatí kupovat na jednu závadu. Někoho si pozvěte na tuto odbornou práci. Kromě řádného vybyvení je třeba i řada zkušeností ,což vám jistě potvrdí i jiní kolegové elektrikáři.

S pozdravem Jan Franěk
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Pavel Horský

Já vám to opravím na dálku. V případě zájmu vám pošlu mé číslo účtu a po uhrazení mé smluvní částky vám pošlu radu. Co vy na to? To by byl dobrý job!  ;)
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Bartoň Jiří

Já používám dva typy testerů a mohu oba doporučit
ZN1 a Eurotest 61557, s oběma jsem spokojený a mohu vřele doporučit :D :D :D :D
Svůj první jistič jsem vyhodil v roce 1967 svým tříletým tělem pomocí otvíráku  na sardinky.Od té doby vím na které straně je fáze.

Radek Kroutil

Quote from: Bartoň Jiří on 04.01.2008, 12:06
Já používám dva typy testerů a mohu oba doporučit
ZN1 a Eurotest 61557, s oběma jsem spokojený a mohu vřele doporučit :D :D :D :D

Tyto měřáky si koupit za cca 50tis na hobby měření je bomba!! Změříte obvody a šup na 5let do ponku... ;D

Taky používám Eurotest XS
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Bartoň Jiří

Svůj první jistič jsem vyhodil v roce 1967 svým tříletým tělem pomocí otvíráku  na sardinky.Od té doby vím na které straně je fáze.