• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 10:02

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Chcete zdarma a legálně normu ČSN 33 2000-4-46 ed.2?

Started by Hynek Bureš, 09.01.2008, 20:42

previous topic - next topic

Hynek Bureš

09.01.2008, 20:42 Last Edit: 09.01.2008, 21:01 by Administrátor fóra, čistič
První vlaštovka (a možná není jediná): Chcete zdarma ČSN 33 2000-4-46 ed.2 Elektrotechnické předpisy - Elektrická zařízení - Část 4: Bezpečnost - Kapitola 46: Odpojování a spínání
tady je, tak kdo má zájem sosejte rychle, než to zruší ;) http://eshop.cni.cz/iPopWeb/nahledy/33/65354/65354_nahled.htm
Jednoduchá zadání mívají často komplikovaná řešení. Jednoduchá se zdají být jen proto, že komplikace si žádný zadavatel nechce připustit. Řečeno česky: vyřeš to jednoduše norma nenorma, hlavně ať je to skoro zadarmo.

Kamil Novák

Že by už konečně ?  (ssur)
To se spíš někdo v Biskupském dvorečku asi zapomněl.  ;D

V každém případě skvělý tip  (jednicka)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Josef Drda

Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstalací. 
Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovací strojů na plasty včetně jejich periferií.
Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...

Bartoň Jiří

To jsem ani netušil, že dnes bude tak skvělý den. Hned mám lepší naladu.
Mimochodem všiml jsem si že se už může děkovat tak děkuji 8)
Svůj první jistič jsem vyhodil v roce 1967 svým tříletým tělem pomocí otvíráku  na sardinky.Od té doby vím na které straně je fáze.

Petr Doležal

:'(
Mně to nejde uložit, ani tisknout, že by rafinovaná ochrana ?
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Rozmahel Vladimír

Štefan Beláň

No uložit asi nejde, tiskový soubor je guláš, ale tisknout OK.

Je celá, chybí pouze strana 12, a ta je čistá.
Chránič chrání - jistič jistí.

Petr Doležal

:)
Pomohlo mi až uložit jako .mht
A tisk už taky jde, možná shoda okolností zaseklé tiskárny, po restartu OK

Bartoň Jiří

Já jsem dal uložit cíl jako.... a mám to tam
a pro zicher ještě jsem označil celý text a zkopiroval a vložil do WORD
Svůj první jistič jsem vyhodil v roce 1967 svým tříletým tělem pomocí otvíráku  na sardinky.Od té doby vím na které straně je fáze.

Rozmahel Vladimír

Petr Doležal

Rozmahel Vladimír

Hynek Bureš

To jsou věci. Asi máme na čni spojence. Stačí soubor - uložit jako ...a zvolit webový archiv s koncovkou .mht
Tak se celá stránka i s obrázky uloží do jednoho souboru. Ještě mě napadá si udělat mirror celé sekce náhledů prográmkem wget  >:D
A možná toto téma raději "nechat zmizet" dřív než ho objeví někdo nepovolaný  :D
Jednoduchá zadání mívají často komplikovaná řešení. Jednoduchá se zdají být jen proto, že komplikace si žádný zadavatel nechce připustit. Řečeno česky: vyřeš to jednoduše norma nenorma, hlavně ať je to skoro zadarmo.

Josef Drda

Pomocí programu PDFCreator ( program je free) lze  uložit (tisknout do souboru)
přímo    jako soubor  v   *.pdf

Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstalací. 
Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovací strojů na plasty včetně jejich periferií.
Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...

Josef Dolejšek

Vážení kolegové, upozorňuji vás, že norma ČSN 33 2000-4-46 nacházející se na výše uvedeném odkazu je v původním znění. Mezitím již vyšla oprava 1 (věstník ČNI 5/2005). Opravou 1 se vkládá další část textu do první věty článku 46N6.4. Vložený text jsem zvýraznil.

46N6.4 Pohyblivý přívod bez ochranného vodiče s vidlicí bez ochranného kontaktu, hodící se do zásuvky s ochranným kontaktem, smí být v rozvodu nn použit jen k připojení předmětů třídy ochrany II jako neoddělitelný přívod, popřípadě opatřen zásuvkou pro předměty třídy II. V takovém případě musí být vidlice i zásuvka neoddělitelně spojena s pohyblivým přívodem.

Josef Dolejšek

Dokonce i k normě ČSN 33 2000-4-43, na kterou dal odkaz p. Doležel, byla vydána oprava 1 (11/2006). Pokusím se zjistit text té opravy.

Rozmahel Vladimír

Pavel Tesař

Pánové díky, ale stejně mne štve , že musíme takto, když Stavební zákon praví :
§ 196

(2) Pokud tento zákon nebo jiný právní předpis vydaný k jeho provedení stanoví povinnost postupovat podle technické normy (ČSN, ČSN EN), musí být tato technická norma bezplatně veřejně přístupná.