• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 08:49

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Potřebuje spol.s.r.o. znovu všechny ŽL, pokud zaměstná FO, která je má.

Started by Bartoň Jiří, 10.01.2008, 07:29

previous topic - next topic

Bartoň Jiří

Potřebuji spojit podníkání právnické osoby spol.s.r.o. s ŽL všeob.obchod a zprostředkování, s fyzickou osobou ŽL komlexní elektro.
Stačí, že se tato fyzická osoba stane zaměstnancem spol.s.r.o., nebo se musí veškeré ŽL a přezkoušení udělat jmeném právnické osoby?
Jde vlastně o jednoho člověka, řečeno česky zaměstnal bych sám sebe a nechce se mi vše znovu vyřizovat. Je to asi 5x ŽL  a vyhl.50, § 6,8,9. to se prodraží.
Chystám se na ŽÚ a chci se trochu informovat, abych se mnou nejednali jak s.....
Zá případné informace předem děkuji
Svůj první jistič jsem vyhodil v roce 1967 svým tříletým tělem pomocí otvíráku  na sardinky.Od té doby vím na které straně je fáze.

Hynek Bureš

Zaměstnanec pochopitelně žádný ŽL nepotřebuje. A odbornou kvalifikaci (např. vyhl. 50 a jiné) má vždy fyzická osoba bez vazby na ŽL a tak jako tak podléhá pravidelnému přezkoušení. A co jiného byste ještě chtěl vyřizovat?
Jednoduchá zadání mívají často komplikovaná řešení. Jednoduchá se zdají být jen proto, že komplikace si žádný zadavatel nechce připustit. Řečeno česky: vyřeš to jednoduše norma nenorma, hlavně ať je to skoro zadarmo.

Rozmahel Vladimír

Společnost musí mít pro svoje činnosti veškeré ŽL znějící na společnost. Člověk tam uvedený je potom odpovědný zástupce pro dané činnosti.

např. http://business.center.cz/business/pravo/zivnost/odpzastupce.asp

Bartoň Jiří

Ta kvalifikace je jasná, ale ty živnostťáky asi budu muset teda vyřídit. Myslel jsem že to navleču na to zprostředkování, je to dost široký pojem něco zprostředkovat. Je to , ale divné sám sebe zaměstnávat v s.r.o.je běžné ale zprostředkovávat se. o:-)
Zkusit to na ně musím a uvidíme.
Svůj první jistič jsem vyhodil v roce 1967 svým tříletým tělem pomocí otvíráku  na sardinky.Od té doby vím na které straně je fáze.

Miloslav Dunda

Domnívám se, že elektrikář  je elektrikář a zprostředkování je úplně něco jiného. Mohu být třeba vyučen pekař a shánět zakázky, potom je zprostředkovat a je to. Navíc ještě obchod. asi bude nutno rozšířit živnostenský list o obcodní činnost a zprostředkovatelskou činnost. 

Zdenek Hejčl

Ano je to tak s.r.o. musí mít na všechny činnosti které provozuje /i soukromník/ . Já jako elektrikář, vahař, opravář a výrobce elektrostojních zařízení a zprostředkovatel tyto živnosti musím mít, pokud je využívám. (whist) Vyhnu se případným problémům.  (beach)
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU