• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

03.01.2026, 13:38

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Může se v kuchyni použít dráťený rošt?

Started by Pavelka Květoslav, 12.01.2008, 17:40

previous topic - next topic

Pavelka Květoslav

12.01.2008, 17:40 Last Edit: 12.01.2008, 18:16 by Administrátor fóra, čistič
Může se v kuchyni použít dráťený rošt? Nevadí to např. hygieně nebo je to dáno dokonce normou ?

Jde o to, že žlaby typu Mars se mě nelíbí, drátěný vypadá mnohel líp na oko, budou na něm asi cca 3 kabely - CYKY 3x1,5 a bude na něm zavěšeno cca 6 zářivek a dvě nouzová svítidla ...

Milan Karvánek

:D drátěné jsou opravdu krásné na pohled, zvláště pak po několika letech provozu, když jsou jednotlivé kabely obalené mastným prachem  (jednicka) Ono bývá opravdu dobré dělat podle kvalitního projektu. Z Vaší tvořivosti bych jako investor asi dostal pupínky.

Pavelka Květoslav

Není to moc o tvořivosti , ale o tom , že ten drátěný program vypadá dobře , dělá se snim dobře , dodávají ktomu různé zatáčky atp..., jelikož je to tam členité a vůbec konzole co drží ten dráťák se mi zdá mnohem pevnější než u toho Marsu ... Ale stou maatnotou to máte pravdu i když tam budou kvalitní digestoře a perfektní odtah.Investor ještě nemá pupínky,protože si to sám vyžádal,jelikož je to levnější než Mars. Když jsme mu dali rozpočet podle projektu ... no jejej ... probíral jsem to i s projektantem a povídal že to záleží na investorovi , že projekt je navržen jako na lepší standart". Ono  kdybyste pane Karvánek viděl ten projekt  ;)   

Miloslav Dunda

Mohou být normě to neodporuje, ale že by to byla krása, toť věc názoru. Hlavně v té kuchyni - viz příspěvek výše až to bude obalen é mastnotou s n ab aleným prachem. Jinak tento drátěný kabelový rošt lze v potravinářském provozu použít. Musí se však uržovat a bude to na tu údržbu docela náročné.

Pavelka Květoslav

Tu mastnotu si dokážu představit ...  :( Ale konstrukčně se tam hodí nejvíce , poté zašlu foto hotové věci ... jde mi jen o to hlavně,aby to nevadilo nějaké normě či tak něco ...

Peter Holúbek

Použitie drôtených roštov je skutočne vec názoru. V potravinárskych prevádzkach sa dnes používajú bežne a hygienici si to pochvaľujú. Otvorili ste niekto Mars žľab, ktorý je v takejto prevádzke, po niekoľkých rokoch? Okrem zatečených zvyškov potravín a špiny tam často nachádzajú úkryt aj živé tvory, ktoré by ináč pravidelné upratovanie prevádzky neprežili.
Inštalácia v drôtenom žľabe sa dá urobiť aj prehľadne a esteticky, v potravinovej prevádzke však majú byť použité žľaby kvalitné, nerezové,  teda aj drahšie.

H

V jedné nejmenované fabrice na laskominy je (tuším) vnitřím předpisem přímo nařízeno všechny rozvody instalovat do drátěných kabelových žlabů. Právě z důvodu onoho ztíženého usazování nečistot, jak píše kolega Holúbek.
Není to přímo vyloženě kuchyň, jak se ptá tazatel, ale je to potravinářský průmysl.
Takže ano, lze používat.

Lukáš Rotrekl

Možná je to dotaz spíše na hygienika než na elektrikáře.....
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Georgis Fasulis

17.04.2008, 08:58 #8 Last Edit: 17.04.2008, 10:32 by Jaroslav Hasala
Drátěné rošty mají jednu velkou výhodu oproti uzavřeným MARS žlabům - mnohem lepší odvod tepla z kabelů.
G.F

Miroš Jan

Kolego Fasulis,

to ste trefil perfektně.  (jednicka)
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace