• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Poraďíte mi prosím, kde najít příčinu blikajících svítidel?

Started by Karel Vokoun, 03.06.2006, 21:25

previous topic - next topic

Karel Vokoun

03.06.2006, 21:25 Last Edit: 18.06.2008, 20:23 by Administrátor fóra, čistič
<p>Mam problem s poblikavanim svetel v celem rodinnem domku. Vloni na jare jsem poridil rodinny domek a po prohlidce elektroinstalace se rozhodl pro jeji kompletni vymenu - kovove krabice s papirovou izolaci, kovove trubky s vodici s textilni izolaci, 2 slovy DVA jistice pro cely domek s patrem - jeden pro spodek druhy pro vrsek, vsechny spoje kroucene, kombinace ruznych vodicu ....... . Vymena elektroinstalace za elektromerem je kompletni, pred elektromerem zustala puvodni. Jak se presvedcit kde je chyba v instalaci kdyz poblikavaji svetla a kdo je povinen ji odstranit a kde? Napr. rozvodne zavody jen u pojistkove skrine &quot;fejfarce&quot; na domu a privodu k ni, nebo pouze na privodu k pojistkove skrini.... Mereno pouze voltmetrem &quot;z baumaxu&quot; na privodu od elektromeru do rozvodnice - kmitani hodnoty o cca 7V mezifazove.</p>

Jiří Fuksa

To: Vokoun
Předpokládám, že je instalace ještě v záruce od oprávněné montážní firmy, která vám instalaci provedla. Obraťte se na ní.

Karel Vokoun

To bohuzel neni.

Omlouvam za "mlzeni" elektriku jsem si delal sam, ikdyz bych nemel (mam jen par.7 vyhl.50 do 1000V ....) s konzultacemi s reviznim technikem, ktery mi delal i naslednou revizi. Ted se s nim nemam moznost spojit (je v zahranici), proto jsem se obratil o pomoc sem.

Jiří Fuksa

To: Vokoun
V tom případě vám doporučuji pozvat revizního technika nebo šikovného elektrikáře, aby provedl místní šetření.
Příčin může být celá řada a těžko lze takto bez znalosti všech aspektů stanovit správnou odpověď.

Miroslav Minařík

To: Karel Vokoun
Abyste to správně pochopil, odhalení příčiny takové poruchy vyžaduje práci na elektrickém zařízení pod napětím. Pokud nejste k tomu oprávněn, nikdo vám patrně nebude radit. Nevezme si odpovědnost za vaše riziko možného úrazu elektrickým proudem. Proto bude opravdu vhodné najít blízkého odborníka např.:

http://elektrika.cz/adresar">http://elektrika.cz/adresar

.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!