• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 21:40

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je možné, že by dvojzásuvky skončili direktivou EU?

Started by Zdenek Marek, 21.03.2008, 22:23

previous topic - next topic

Miroslav Lampart

Quote from: Štefan Beláň on 22.03.2008, 09:42
Zatím jsem o jejich zrušení neslyšel, ale ani bych se nedivil. Je to naprosto atypický výrobek, který se nedá zakomponovat do žádné sestavy a hodí se jen pro jednu samostatnou pozici.

Můj osobní názor je "Vypadají hrozně! (zle) " a jejich zrušení bych uvítal.  (dance)

Do řady je lze úspěšně seřadit pomocí přístrojových krabic KP67/2  :D

Miroslav Lampart

Quote from: Jaroslav Hasala on 23.03.2008, 10:26
Pro většinu investorů je dost zásadní cena, která se tímto samozřejmě navýší.
A ještě jedna poznámka :
Udělat takovou instalaci, aby nebyly zapotřebí žádné rozbočky, to je asi nereálné. Osobně mám u PC asi 15 různých věcí, které se strkají do zásuvky. Předpokládám, že to není jen moje úchylka :)

1. Dvojzásuvka je sice dražší, než jednoduchá, ale levnější než dvě jednoduché. To si každý investor lehce spočítá.

2. Je to snad úchylka každého, u mne je to ještě horší.  ;D

Miroslav Lampart

O prodlužovačkách by se dalo dlóóóuze vyprávět. Pro názornost přikládám dvě fotky. Nejsou to ty "nejhororovějš"í, ale nechtělo se mi to hledat.

Martin Novák

podle te druhe fotky mam dojem, ze byl kolega Lampart u mne na firme ...    ;D

Miloslav Dunda

Pane Hasala úplný souhlas. Já jsem si v obývacím pokoji udělal 7 zásuvek a z toho jednu pro pod vypínačem pro vysavač, protože se asi nikdy nezarovná žádným nábytkem. A z těch 7 zásuvek používám pouze jednu se s 5 psem, protože ostatní jsou díky nábytku nedostupné. pro útěchu snad jenom to, že na 5 psu je celkem připojeno asi 8A.

Zdenek Hejčl

A z těch 7 zásuvek používám pouze jednu se s 5 psem, protože ostatní jsou díky nábytku nedostupné.
Že by projektant udělal špatný projekt?   o:-)
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Jan Alin

Quote from: Zdenek Hejčl on 24.03.2008, 08:42
A z těch 7 zásuvek používám pouze jednu se s 5 psem, protože ostatní jsou díky nábytku nedostupné.
Že by projektant udělal špatný projekt?   o:-)

Nebo se projektant oženil  ;D.

Zdenek MArek