• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 13:38

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Musím absolvovat zkoušky ITI?

Started by Henri, 23.03.2008, 22:44

previous topic - next topic

Henri

Zdravím vás,chtěl bych si vyřídit Živnostenský list pro elektro práce (opravy el. instalace,montáže nových instalací,zkrátka elektrikář)
Musím absolvovat zkoušky u ITI? Poraďte prosím, předem díky za odpovědi.

Petr Kostacký

František Šohajda

Určitě ano!...nevím jak nyní ale před léty chtěly atesty žebříků, revize přenos. nářadí a dalo více věcí!..informace vám dá každá pobočka ITI. :-[
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Milan Karvánek

Tisíckrát opakovaný dotaz, již několikrát zodpovězený vyčerpávajícím způsobem, použijte tlačítko vyhledávání! 

Zdeněk Pikhart

Když jsem si dělal oprávnění já, stačilo mi na ITI přinést vyhlášku 50 § 6+8, kterou jsem dělal u firmy, která nemá s ITI nic společného. Že jsem musel doložit i další (měřící přístroje atd.) je jasné. To ale najdete na stránkách ITI.

PS: vadaska není měřící přístroj  ;D
revize, montáže a opravy převážně v občanské výstavbě a průmyslových provozech

Jaroslav Kořínek

;)  Jak píše kolega Karvánek - tisíc krát položený dotaz = VYHLEDÁVÁNÍ ! Přesto ještě jednou :  nastudujte si ZÁKONY: č 356/1999 Sb. z 9.12.1999, č. 124/2000Sb. z 15.4.2000, a č. 455/1991 Sb. ve smyslu změn  - "Živnostenský zákon"  kde se v příloze č. 2 skupina 205  mimo jiné říká :"Montáž, opravy , revize a zkoušky elektrických zařízení"
co  potřebujete  - Musíte mít elektrotechnickou kvalifikaci zkoušku dle Vyhlášky č. 50/78 Sb. §6 + 8(dodavatelským způsobem; dále zažádáte na některé z poboček ITI -  NEJLÉPE POD KTEROU SPADÁTE , o prověření odborné zpúsobilosti. (Pokud nejste elektrikář a přesto chcete podnikat v oboru elektro lze ustanovit  - odpovědného zástupce - ; ten musí splňovat výše uvedené. (((50/78 Sb. § 6+8)). Dále se doporučuje mít smlouvu s revizním technikem elektro (v rozsahu na který žádáte Osvědčení) a některé ITI vyžadují smouvu s projektantem.
Nemělo by vás překvapit vyzvídání z oblasti bezpečnosti práce, znalosti norem, zákonů  případně jiných dotazů.  Po úhradě správního poplatu získáte oprávnění k činnosti na vyhrazeném el. zařízení (dle §6a odst. 1 písmeno c( zákona 174/1968) Po předložení platného Oprávnění na živnoastenském úřadě , osvědčení §8 vyhl. 50/78Sb.  již nic nebrání k vydání ŽL na vámi požadované činnosti elektro. Nezapomeňte , že vždy potřebujete výpis z trestního rejstříku. (Snad jsem na nic nezapoměl.) ::)