• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

03.01.2026, 13:37

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak správně označit rozvaděč ?

Started by Jan Franěk, 03.04.2008, 11:22

previous topic - next topic

Jan Franěk

03.04.2008, 11:22 Last Edit: 03.04.2008, 13:58 by Milan Karvánek
Vždy jsem se domníval, že elektrické zařízení musí být označené bleskem. Na nedávné revizi mě  přesvědčili o opaku  ;D

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Michal Slabý

Až tam ten blesk doplní, tak to bude docela veslý kryt rozvaděče.
Revize E1B

Pavel Horský

:D :D :D  Jo, to je pěkné  :D :D :D
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jiří Schwarz

A co takhle rozvaděč "krytý závěsem"?
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

EZ na veřejně přístuných místech musí být opatřena buď bezpečnostní tabulkou nebo bleskem - 33 2000-1 javascript:replaceText(' (norm)', document.forms.postmodify.message);

Radek Červený

Quote from: Jan Franěk on 03.04.2008, 11:22
Vždy jsem se domníval, že elektrické zařízení musí být označené bleskem. Na nedávné revizi mě  přesvědčili o opaku  ;D

Kolego, nebuďme jen suchaři citující normy z paměti. Náhodou se mi ten rozvaděč na té fotce moc líbí, je to originální. Jen musím dbát toho, aby to neviděla moje polovička, nebo to doma bude za chvíli také :D
V jedné restauraci, kde jsme dělali před dvěma lety rekonstrukci, bylo možné umístit hlavní rozvaděč jen do lokálu. Udělali krásné interiéry, a na zdi do očí mlátila jakási bílá komaxitová bedna. Asi po měsíci přišel mistr malíř a grafickou úpravou z rozvaděče udělal středověký trezor. Teprve teď to má ten správný šmrnc. Hledal jsem fotku, ale nemohu jaksi najít, tak někdy příště.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

František Šohajda

Takové rozvaděče se vyrábí již notnou dobu...jednou ho chtěl jeden movitý majitel, na dveřích od rozvaděče bylo krásné květinové zátiší...tehdy sice stál mnoho ,byl vyroben od renomované firmy která vyrábí rozvaděče....bez blesku na dveřích jste ho pomalu nerozeznali od obrazu... ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jan Franěk

To :Radek Červený

Nebojte nejsem takový suchar. Vysvětlil jsem jen rodince význam značení el. zařízení a pak protože vše bylo jinak OK, byla i kladná revize.
Chtěl jsem jen pobavit odbornou veřejnost.  ;) Stejně vím, že by po mém odchodu blesk sundali. Nejsem tolik naivní  ??
Možná je to k zamyšlení pro výrobce. Poptávka by možná byla i na něco jiného než bílou. Pak tam někam ještě šikovně zakamuflovat blesk a je to  8)

(dance)

Pokud by to bylo ve veřejných prostorách trval bych na označení, ale v rodinném domě si rozlobit domácí?  >:D
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585